Görüş Bildir
Haberler
Aşılama Tedavisi Kimlere Yapılır?

Aşılama Tedavisi Kimlere Yapılır?

Şebnem Sucu
01.04.2022 - 11:15

Üreme sorunları nedeniyle gebeliğin elde edilmediği durumlarda sık başvurulan yöntemlerden biri de aşılama tedavisidir. Çiftler için bazı durumlarda tüp bebek tedavisinden önce aşılama yapılması gerekebilir. Fakat aşılama herkese uygulanmaz. Tıpta karşılığı intrauterin inseminasyon olan aşılama tedavisi, özellikle açıklanamayan nedenler yani infertilite teşhisi konulması üzerine yapılmaktadır. Amaç spermin üreme kanalına yerleştirilmesi ile hamile kalma olasılığını arttırmaktır. Peki, aşılama tedavisi kimlere yapılır? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşılama tüp bebek ya da mikroenjeksiyon gibi farklı tedavilere göre kısırlık sorununun çözümü için önerilir, ancak önemli bir üreme sorunu varsa bu yöntemde pozitif bir sonuç alma riski düşüktür. Aşılama erkekten alınan spermin kadının rahmine enjekte edilmesi ile gerçekleşir. Böylelikle sperm hücreleri tüplere ulaşır ve döllenme oluşur. Tedavide yumurtalıklar uyarılır, sperm hazırlanır ve son olarak aşılama gerçekleştirilir. En sık azalmış sperm sayısı hareketliliği, açıklanamayan kısırlık, düşük sperm sayısı gibi sebeplerden dolayı başvurulur. Ancak aşılama için kadının yumurta üretebilmesi ve en az bir fallop tüpünün açık olması gerekir. Peki, aşılama kimlere yapılır? İşte cevabı…

Aşılama Tedavisi Nedir?

Aşılama Tedavisi Nedir?

Aşılama düşük dozda iğneler veya haplarla yumurtaların uyarılması sonucu 1-3 folikülün belli boyutlara gelmesi ile çatlatma iğnesi kullanılarak olgunlaştırılmasıdır. Çatlatma zamanı geldiğinde laboratuvar ortamında yıkanan sperm en uygun hali ile rahime yerleştirilir. Yumurta sperm ile buluşarak yumurtayı döllerse embriyo rahme ilerler ve gebelik oluşur.

Aşılama Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Aşılama Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Aşılama tedavisi genellikle her yolun denenmesine rağmen gebeliğin elde edilmemesi sonucu başvurulan bir yöntemdir. Aşılama tedavisi en çok şu durumlarda uygulanır;

- Açıklanmayan kısırlık

- Düşük sperm sayısı

- Sperm hareketliğinde düşüklük

- Erken evre endometriozisde

- Servikel mukus güçlüğü

- Meni boşalma işlev sorunları

- Kısırlık nedeninin açıklanamıyor olması

Aşılama başarısız olduğunda gelecek ay tekrar deneme şansı vardır. Bunun tıbben bir sakıncası olmadığı gibi tedavi esnasında kullanılan ilaçlar düşük dozları içerdiğinden sağlığı olumsuz etkilemez. Aşılama tedavisinin en fazla 3 kere yapılması ardından tüp bebek yöntemine geçilmesi önerilir. Ancak aşılama tedavisi 3 kereden de fazla da yapılabilmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın