Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret İçin Flaş Açıklama: 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammı Belli Oldu mu?

Asgari Ücret İçin Flaş Açıklama: 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammı Belli Oldu mu?

Hacer Tonay
01.12.2021 - 15:24

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği asgari ücret 2022 görüşmeleri için geri sayım başladı. 1 Aralık itibariyle toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu’nda alınacak olan kararlar merakla bekleniyor. Milyonlarca kişinin gözü kritik görüşmelere çevrilmişken, Recep Tayyip Erdoğan şaşırtan açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete yapılacak olan zamla bir ilk yaşanacağını belirten Erdoğan, 'Dar gelirlinin yükünü hafifleteceğiz' dedi. Yapılan bu çarpıcı açıklamalar sonrası; Asgari ücret 2022 ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari Ücret Komisyon Toplantısı yapıldı mı? sorularının cevapları bekleniyor. İşte nefeslerin tutulduğu, milyonlarca kişinin heyecanla beklediği 2022 Asgari ücrete dair tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşçi ve işveren temsilcileri ile bakanlık yetkililerin görüşmeleri sonrasında belirlenecek olan asgari ücrete dair beklenen sorular yanıtlarını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mecliste yaptığı konuşmada 'Bul yıl asgari ücrete görülmemiş bir zam yapacağız' ifadelerini kullanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı gerçekleşti mi? İşte asgari ücret 2022 ile ilgili tüm detaylar...

Tüm vatandaşların gözü kulağı bugün toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda olacak. İşçi sendikaları, işveren temsilcileri ve bakanlık yetkililerin katılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararla 2022 asgari ücret belli olacak. Komisyon toplantısı öncesinde yaptıkları açıklamalarla gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e çevrildi. İşte Erdoğan ve Bilgin’in açıklamaları…

Dar Gelirlilerin Yükünü Hafifleteceğiz!

Dar Gelirlilerin Yükünü Hafifleteceğiz!

1 Aralık itibarıyla Asgari Ücret Komisyonu toplanacak. Milyonlarca çalışanın gözü kritik görüşmelere çevrilmişken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan çarpıcı asgari ücret açıklamasıyla dar gelirli vatandaşların yükünü hafifletmek için adımlar atıldığını belirtti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili mesajlar verdi. Erdoğan, 'Dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda asgari ücret, faiz ve enflasyona dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Çalışanları Enflasyona Ezdirmeyeceğiz!

Çalışanları Enflasyona Ezdirmeyeceğiz!

Yaptığı açıklamaların ardından enflasyona karşı çalışanı koruyacaklarını belirten Erdoğan; 'Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için azami çabayı gösteriyoruz.' diyerek, 'İnşallah asgari ücreti de bu perspektifte değerlendirerek ilerleyeceğiz. Dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz. 2022 ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden, geride bırakabilirsek önümüzde hakikaten çok parlak bir gelecek bizi bekliyor.' ifadelerini kullandı.

Bugüne Kadar Ezdirmedik, Bundan Sonrada Ezdirmeyeceğiz!

Bugüne Kadar Ezdirmedik, Bundan Sonrada Ezdirmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de asgari ücrete dair yaptığı açıklamada, 'Ülkemizin imkanları genişledikçe, diğer emekçilerimiz gibi memurlarımızın da bundan istifade etmesini sağlıyoruz. Hamd olsun, bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz' diyerek çalışanları ezdirmeyeceğinin altını çizdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2022 Asgari Ücrette Bir İlk Yaşanacak

2022 Asgari Ücrette Bir İlk Yaşanacak

Yeni asgari ücret için bir ilk yaşanacak. Asgari ücret 2022 için yapılacak düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Bakan Bilgin 2022 asgari ücret desteğinin işverenin hesabına değil, işçinin hesabına yatacağını duyurdu.

Gelir Vergisi Alınmaması İçin Görüşülüyor

Gelir Vergisi Alınmaması İçin Görüşülüyor

Asgari ücret 2022 için geri sayım başladı. Görüşmeler 1 Aralık'ta başlıyor. Bakan Bilgin'in yaptığı açıklamalar asgari ücret 2022 için yeni dönemin ipuçlarını verdi. Bakan Bilgin asgari ücret için gelir vergisi alınmaması konusundaki sorulara da 'alternatifler üzerinde çalışıyoruz' cevabını verdi.

Asgari Ücret 2022 Aralık Ayının İlk Haftasında Sonuçlanabilir

Asgari Ücret 2022 Aralık Ayının İlk Haftasında Sonuçlanabilir

Yeni asgari ücret için görüşmelerin Aralık ayının ilk haftasında tamamlanmasının beklendiğini açıklayan Bakan Bilgin yapılacak desteklerle ilgili de önemli bilgiler verdi. Buna göre destek ödemesi bu yıl direkt işçiye yapılacak.

Asgari Ücret Tarafında Destek Ödemesi Artırılacak

Asgari Ücret Tarafında Destek Ödemesi Artırılacak

2021 yılı için her sigortalı için işverenlere 75 lira asgari ücret desteği ödeniyor. Bu destek İşsizlik Sigortasından karşılanıyor. Bu desteğin artırılarak direkt işçiye ödenmesi gündeme geldi. Bununla beraber daha önce 150 liraya kadar uygulanan bu destek işçi için seyyanen bir zam olarak maaşına yansıtılabilir.

Bakan Bilgin’den Asgari Ücret Mesajı

Bakan Bilgin’den Asgari Ücret Mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bilgin 'Sosyal politikalarla hayata geçirme konularında yeni meseleler vardır. Bunlardan biri asgari ücret meselesidir ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir komisyonun çıkmasıdır. 3600 ek gösterge meselesini Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonuçlandırmak üzereyiz, Ocak ayında TBMM'ye getireceğiz. ' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Enflasyon Karşısında Çalışanı Koruyacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Enflasyon Karşısında Çalışanı Koruyacağız

Asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısı bugün yapılacak. Toplantı öncesi açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Biz enflasyonun ya da ekonomideki dalgalanmanın karşısında çalışanı koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın