Görüş Bildir
Haberler
Arınç: 'İkisinden Biri Olacak Gibi'

Arınç: 'İkisinden Biri Olacak Gibi'

adem kara
03.05.2014 - 13:58

Başbakan Yardımcısı, cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'Bizde hiçbir mesele yok. İki dava arkadaşı bir araya gelecekler. İnşallah ikisinden biri olacak gibi' dedi.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimali güçlenirken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kesin ifadelerden kaçındı. Bursa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, partinin adayının 20 Mayıs sonrasında netleşebileceğini, bunun 30 Mayıs'ı da bulabileceğini söyledi:

'Bizim acelemiz yok. AK Parti psikolojik olarak da, güç olarak da çok üstün durumda. Aslında bu soruları muhalefete sormanız lazım. Bizde hemen hemen üç aşağı beş yukarı kimin aday olacağı belli. 'Ya çet ya pet' demişler eskiler, başka bir dilde üç veya dört anlamına, ama bizde bir kişi belli en azından ikinci kişi belli. Asıl CHP'nin adayı kim olacak, MHP'nin adayı kim olacak?'

Muhalefeti eleştiren Arınç, 'Bizim üzerimizde mesai harcanmasına gerek yok' dedi:

'Bizde hiçbir mesele yok. Görüşülür, konuşulur. Bakın ne kadar geniş bir istişare yapılıyor. Ondan sonra da iki dost, iki arkadaş, iki dava arkadaşı bir araya gelecekler. İnşallah ikisinden biri olacak gibi.'

Çocuk cinayetleri

Arınç'a Başbakan'ın çocuk cinayetleriyle ilgili 'bunun hakkı idamdır' sözleri de soruldu.

Arınç soru üzerine 'Çocuklarımızın gözümüzün önünden götürülmesine, bir cinayete kurban edilmesine hiçbirimizin vicdanı olmaz' dedi. Yakınlarını kaybedenlerin ve buna tepki gösterenlerin faillerin idam edilmesini istemesinin normal olduğunu söyleyen Arınç, 'Ama bilelim ki 10 seneyi geçti, Türkiye'de idam cezası kaldırıldı' diye ekledi.

Arınç, Türkiye'de idam cezasını gerektiren suçlarda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olduğunu, Adalet Bakanlığı'nın çocuklara yönelik suçlardaki cezaların artırılması için çalışma yürüttüğünü söyledi. Arınç, 'Bu cezalar ne kadar ağırlaştırılırsa ağırlaştırılsın, aslolan bu olaylara sebep veren ortamı değiştirmektir. Bu cinayetlerin altında sosyal, psikolojik, ahlaki ve eğitimle ilgili sebepler var. Topyekün seferberliğe ihtiyaç var.' diye konuştu.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/iki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0