Görüş Bildir
Haberler
Arda Turan, Hocalı Katliamını Andı

Arda Turan, Hocalı Katliamını Andı

Batuhan
27.02.2014 - 11:38

Arda Turan, Hocalı Katliamını Andı

Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Arda Turan, Hocalı katliamını andı.

Hocalı katliamı kurbanlarının anısına Atletico Madrid'in formasına siyah bir bant iliştirilirken, milli futbolcu 'Atletico Madrid ailesi olarak Hocalı'da hayatını kaybeden vatandaşları saygıyla anıyoruz. Azerbaycan halkının acısını paylaşıyoruz. Bütün halkların birbirini anlayabileceği güzel ve barış içinde bir dünya diliyoruz' mesajını verdi.

Hocalı katliamı

Ermeni güçleri, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki tek havaalanına sahip ve askeri açıdan stratejik önem taşıyan Hocalı'yı ele geçirmek için 25 Şubat 1992'den itibaren Hocalı'ya saldırıya başladı. Ermeniler, bölgede bulunan Sovyet ordusuna bağlı 366. Zırhlı Alayı'nın bütün araçlarını kullanarak şehri iki saat boyunca top ve tank ateşine tuttu. Saldırıdan bir gün sonra ise hafızalardan yıllarca silinmeyecek olan 'Hocalı katliamı' ortaya çıktı.

Resmi verilere göre, Hocalı katliamında savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulurken, Ermeni güçleri bin 275 kişiyi rehin aldı. Bunlardan 150'sinden haber alınamadı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/ispany...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın