Görüş Bildir
Haberler
Aradan Geçen 8 Yıla Rağmen Hala Efsane Olan GTA V'in Detay Manyağı Olduğunu Gösteren 13 Ayrıntı

etiket Aradan Geçen 8 Yıla Rağmen Hala Efsane Olan GTA V'in Detay Manyağı Olduğunu Gösteren 13 Ayrıntı

Oyun dünyasının tartışmasız devlerinden olan Rockstar Games devasa ve yaşayan açık dünyalar yaratmayı çok iyi biliyor. Tek rakibi kendisi diyebileceğimiz firmanın efsane oyunu, şimdilik serinin de son halkası olan GTA V'in içerdiği akıl uçuran pek çok detaydan 13 tanesine birlikte bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tünele girdiğinizde GPS sinyaliniz kesilir

1. Tünele girdiğinizde GPS sinyaliniz kesilir

Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi GTA V içerisinde de tünele girdiğiniz zaman ekranın sağ alt köşesinde yer alan GPS'in sinyalinin kesildiğini göreceksiniz. Ufak ancak gerçekçiliğe katkı sağlayan bir ayrıntı.

2. Merkezden uzaklaşıp dağa tepeye gitmeye başladığınızda kaybolan radyo sinyalleri

2. Merkezden uzaklaşıp dağa tepeye gitmeye başladığınızda kaybolan radyo sinyalleri

Arabanıza atladınız, güzel bir radyo kanalı buldunuz ve vurdunuz kendinizi yola. Yoldan da sapıp tepelere tırmanmaya başladınız ancak o da ne? Radyo sinyaliniz kayboldu! İnce düşünen geliştiriciler bu detayı bile akıl edip oyuna koymuşlar.

3. Gözlüklü insanlara vurduğunuzda gözlükleri düşer

Sonuçta oraya zamkla tutturulmuş olmalarını beklemiyordunuz değil mi? Gözlüklü biriyle kavgaya tutuşup sağlam bir yumruk geçirdiğinizde gözlüğünün düştüğünü gözlemleyebilirsiniz.

4. Gerçek zamanlı olarak terlemek

Koştur koştur bir aksiyon içine girdikten hemen sonra durun ve karakterinizin yüzüne bakın. Suratındaki ter damlacıklarını göreceksiniz.

5. Gerçekçi bir biçimde yaralanmak

Çoğu oyunun aksine GTA V içerisinde nerenizden isabet aldıysanız oranız kanar. Ayrıca vücudunuz morarır ve bu yara izleri birdenbire sihirli bir biçimde iyileşmez. Üzerinden biraz vakit geçmesi gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Başkasının çağırdığı taksiye binerseniz tepki görürsünüz

6. Başkasının çağırdığı taksiye binerseniz tepki görürsünüz

Şimdi bir düşünelim, biri gerçek hayatta çağırdığımız taksiye binse ne yaparız? Herhalde arkasından bağırıp çağırarak tepkimizi gösteririz değil mi? GTA V'te de tam olarak böyle oluyor. NPC'lerden küfür duymak istemiyorsanız bu eylemi yapmayın.

7. Polisler yaralı arkadaşlarına müdahale ederler

Bir çatışma esnasında polislerden birini vurduğunuzda silah arkadaşları onu öylece bırakmazlar. Aksine kolundan tutup onu güvenli bir yere götürmeye çalışırlar ve ilk müdahalesini yaparlar.

8. Yakınlarda polis varsa fahişeler sizi görmezden gelirler

8. Yakınlarda polis varsa fahişeler sizi görmezden gelirler

Israrla yanına yaklaşmanıza rağmen size pas vermeyen bir fahişe büyük ihtimalle yakınlarda sizi izleyen bir polis olduğunun göstergesidir. Fahişeler yakayı ele vermemek için ellerinden geleni yapacaklardır.

9. Michael terapistine yaptıklarını anlatabilir

Michael'ı kontrol ederken terapistine uğrarsanız Michael o gün yaptıklarını anlatıp rahatlama yolunu seçebilir. Yani bir dükkan soyup o parayla striptiz kulübüne gidip, ardından ise trafikte yayaları ezmeden önce iki kez düşünün.

10. Trafiği aksatmanız hoş karşılanmaz

Trafikte diğer sürücülerin geçişine izin vermezseniz yada çeşitli şekillerde onları rahatsız ederseniz insanlar size tepki göstereceklerdir. Onlara silah çekerseniz ise ya gaza basıp kaçacaklar yada ellerini kaldırarak merhamet dileyeceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kıyafetleriniz suya girdiğiniz yere kadar ıslanır

Karakterinizle suya bodoslama atlamayıp yavaşça yürüyerek girerseniz göreceksiniz ki yalnızca su seviyesi kadar ıslanacaksınız. Kıyafetinizin üst kısımları ise kuru kalacak. Bu nasıl bir detaydır sorarım size?

12. Karakterlerin farklı işletim sistemlerine sahip cep telefonları vardır

12. Karakterlerin farklı işletim sistemlerine sahip cep telefonları vardır

Ayrıca birazcık ''deli'' olan Trevor'ın cep telefonu ekranı kırıktır. Trevor Windows Phone, Michael iOS, Franklin ise Android işletim sistemine sahip telefonlara sahiptir.

13. Yağmurun etkileri oldukça gerçekçidir

13. Yağmurun etkileri oldukça gerçekçidir

Yağmurlu bir Los Santos gününde insanlar şemsiyeleri ile oradan oraya kaçışırlar, yerlerde su birikintileri oluşur ve giderek büyür, karakterler gerçekçi bir biçimde ıslanır ve sokaklarda yağmurun etkisi ile oluşan yansımalar tıpkı gerçek hayattaki gibi görünür.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
330
110
45
33
30
24
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Veli Durak

Bildiğim kadarıyla hiçbir GTA serisinde çocuklar yoktur, sebebi sorulduğunda ise dünyanın çocukların yaşayabileceği kadar güzel olmadığıdır..!!

Siqilacci

Vay be. En cok da GTA V in cikmasinin 8 sene olmasina sasirdim :(

FF

franklin ile polis istasyonuna giderseniz kapıdaki polisler size ateş açar :)