Görüş Bildir
Haberler
Apple, Mobil Ödeme Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Apple, Mobil Ödeme Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Onedio Medya
26.01.2014 - 13:34 Son Güncelleme: 26.01.2014 - 14:04

Apple, Mobil Ödeme Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Apple kendisini PayPal, Square ve Google Wallet’a rakip yapmaya hazırlıyor. İlk kez Wall Street Journal’de yer alan habere göre, Apple mobil ödeme hizmet alanını genişletmek için zemin hazırlıyor.

Habere göre, Apple’ın CEO’su Tim Cook ve Apple’ın iTunes ve AppStore’dan sorumlu en üst düzey ismi Eddy Cue, sektörün önde gelen yöneticileriyle bir araya gelerek, iTunes ile ödeme yapan Apple kullanıcılarının, bu ödeme işlemini fiziksel ortamda da cihazları üzerinden yapıp yapmayacağı konusunu tartıştı.

Apple’ın bu noktadaki en önemli avantajı, milyonlarca iPhone ve iPad kullanıcısının kredi kartı bilgisini iTunes hesapları üzerinden tutması ve olası bir ödeme sistemi geliştirmesi sayesinde, iTunes hesaplarımız üstünden ödemelerimizi yapmamızın mümkün kılacak olması.

Apple, mobil ödeme gibi bir hizmeti devreye soktuğunda güvenlik konusunda da önemli bir avantaja sahip olabilecek. Örneğin iPhone 5S sahipleri, doğrulamayı parmak izleri ile yaparak ödeme yapılmasını kabul edebilecek. Kısacası bir PIN kod ya da imza ile değil, ödeme parmak izi ile kabul edilecek.

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/01/26/ap...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın