Görüş Bildir
Haberler
Apple İphone 7 Karşılaştırma

Apple İphone 7 Karşılaştırma

Philodoks Net
25.03.2014 - 10:44 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 10:49

Apple İphone 7 Karşılaştırma

Amerika’nın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Apple en büyük gözdesi ve akıllı telefon denilince şüphesiz akla ilk gelen markalardan biri olan iPhone ile imkânsız görünen hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçmişten günümüze çıkardığı her iPhone modeli ile beklentileri yükselten ve yeni sürümleri için insanları merak içine sokan Apple, iPhone 7 ile de teknolojide sınırları zorlamaya, insanlara imkânsızı sunmaya hazırlanıyor.

iPhone 5 piyasaya çıkalı fazla geçmemişken iPhone 6'nın bile ne zaman çıkacağı tam olarak açıklanmamışken, iPhone 7 ile dedikodular sanal ortamlarda ve çeşitli platformlarda dolaşmaya başladı bile. Ve bu dedikodular doğru çıkarsa iPhone 7'nin çıkış tarihi 2015 ya da 2016 olarak öngörülmektedir. Gelin hep birlikte Philodox.Net incelemesine birlikte bakalım.

iPhone 7 genel olarak bir telefon sorunu olan ekran kırılması ya da çatlamasını ve gövde çizilmelerini tarihe gömmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamalara göre bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren iPhone, iPhone 7 ile bu mühendislik başarısını hayata geçirmeyi amaçlıyor. iPhone 7 ile iPhone daha önce hiç yapılmamış bir şeyi daha yaparak hem akıllı telefon sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hem de rekabet ortamında bir adım daha öne geçmeyi amaçlıyor.

iPhone, iPhone 7 ile birlikte telefon boyutu küçültmeyi aynı zamanda eşi benzeri olmayan bir tasarım yapmayı amaçlıyor, klasik iPhone tasarımından farklı olması beklenen iPhone 7, daha piyasaya çıkmadan Apple iPhone akıllı telefonları arasında da hem tasarım hem özellik bakımından en iyisi olması bekleniyor.

Her modelde biraz daha incelen iPhone akıllı telefonları, iPhone 7 ile birlikte en ince tasarıma ulaşacak gibi görünüyor. iPhone 5′in %25′i kadar ince olması beklenen iPhone 7, incelik konusunda benzeri olmayan bir akıllı telefonla karşılaşmamız mümkün. Ağırlık konusunda iPhone en hafif tasarımını iPhone 7 ile yapacak gibi gözüküyor. iPhone 7'nin 90 gram olması bekleniyor.

iPhone 7 her sitilden insan için tercih edilme sebebi olmak adına şu ana kadar olmayan renk seçeneklerine de sahip olacak, sadece siyah ve beyaz renk seçeneklerinin olmaması tahmin edilen iPhone 7 kırmızı ve mavi renkleriyle iPhone a yeni bir renk katabilir. Renk seçeneklerinin yanında tasarım konusunda dedikodulardan birisi de şeffaf tasarım, bu olur mu bilinmez ama iPhone 7 ile birlikte tasarım konusunda da mümkün olmayan şeylerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor gibi.

Şeffaf ve ince bir akıllı telefon hayal edilebilir ama gerçekleşir mi bilinmez, bilimkurgu filmlerinde sıkça rastlanan bu tasarım gerçekte iPhone ile hayata geçirilebilir. iPhone 7 bu hayali yaratarak karşımıza çıkarsa hiç kimse şaşırmayacak gibi duruyor. İPhone beklentileri yükselttikçe yapabilecekleri konusunda sınır tanımaz olabileceği konuşulmaya başlansa da, bu hayal gerçekleşir mi gerçekleşmez mi biraz daha beklemeliyiz.

Daha iyi bir kamerası olması beklenen iPhone 7'nin 10 mega piksel iSight kameraya sahip olması bekleniyor. LED flaş ve 1080 p HD video çekimi, iPhone 7'nin kamerasından beklenen diğer özellikler. Profesyonel bir kameradan beklenen her şeyi iPhone 7 ye sığdırmaya çalışan iPhone kamera ve kamera özellikleri konusunda iPhone 7 ile birlikte kendini aşmayı amaçlıyor.

Pil konusuna iPhone 7 de daha fazla önem vermesi beklenen iPhone un konuşma süresini 3G üzerinden 12 saate kadar çıkarması bekleniyor. Buna ek olarak bekleme süresi 300 saat olması beklenen iPhone 7'nin video oynatım süresinin de 15 saat civarı olması bekleniyor.

Apple tarafından işletilen App Store, online olarak iPhone 7 için şimdiden hazırlanıyor. Yazılım uyum konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması beklenen iPhone 7 için uygulama planlamaları yapılmaya başlandı bile. En iyi grafik özelliklerine sahip olması beklenen iPhone 7 için imkansız denilen uygulama ve oyunlar şimdiden insanların hayallerini süsleyecek cinsten.

Çeşitli sensörlere sahip olacak iPhone 7 için dedikodulardan biri de sıcaklık sensörünün olacağı yönünde. Ortam ışığı sensörü, yakınlık sensörü, ivme ölçer ve üç eksenli jiroskop iPhone 7 de olacak diğer sensörler.

Apple'ın önem verdiği en önemli konularda biri olan çevreye olan etki, iPhone 7 de de karşımıza çıkacak. Hem de çevreye en az etki eden akıllı telefon olarak. Cıva ve arsenik içermeyen ekran, PVC ve bromu alev geciktirici içermeyen iPhone 7 çizilmez ve aynı zamanda da geri dönüştürülebilen kasaya sahip olacak, bunların yanında iPhone 7 ile birlikte üzerinde durulan çevrenin önemi konusu dikkat çekilerek çevreye verilen zararlar daha çok anlaşılarak daha fazla duyarlı olmayı gerektirecek gibi gözüküyor.

Bluetooth 5.0 kablosuz teknolojisine sahip olması beklenen iPhone 7, kablosuz bağlantı teknolojisini de geliştirerek, kablosuz bağlantı konusunda da yenilikçi olma yoluna gidecek gibi.

İPhone 7 GPS yardımı GLONASS , dijital pusula wi-fi ve geliştirilmiş 3G teknolojilerine sahip olacak. iPhone un, iPhone 7 ile birlikte konum konusunda da daha farklı teknolojiler yaratması beklenmekle beraber konum teknolojisi konusunda yenilikler yapacağı tahmin ediliyor.

Daha az düğme ve daha az bağlantı noktasına sahip olması beklenen iPhone 7 ince tasarımını ses açma kapatma tuşunu ve zil sesi kapatma tuşunu dokunmatik yaparak karşımıza çıkabilir. Bir diğer beklenti de ana ekrana giriş tuşunun dokunmatik olması yönünde.

İPhone, bir telefonun performansını belirleyen en önemli unsur olan işlemci konusunda da titiz davranıyor. En güçlü işlemci ile donatılması beklenen iPhone 7 için işlemci konusunda konuşulan, tahmin edilen işlemci A 8, A 8 üretilir mi iPhone 7 için kullanılır mı bilinmiyor. Ancak ihtimaller en iyi bilgisayar işlemcisinden daha iyi bir işlemcinin iPhone 7 ile birlikte cebimize gireceği yönünde oluyor. Bu da imkansızın hayalini kuran insanlar için iPhone'dan beklenen bir hamle olarak görülüyor.

İşletim sistemi olarak A 8 in kullanılacağı tahmin edilen iPhone 7'nin, 16, 32, 64 GB hafıza çeşitleriyle karşımıza çıkması beklenirken bir sürpriz de gelebilir, bu da 128 GB dahili hafıza.

Performans olarak beklentilerin üzerinde ve tasarım olarak da bugüne kadar rastlanmamış türde bir tasarıma sahip olması beklenen iPhone 7 fiyat olarak tüketici dostu olacak gibi gözükmüyor. 299 Amerikan Doları taban fiyatıyla piyasaya çıkacağı tahmin edilen iPhone 7'nin 64 GB'lık çeşidi için öngörülen fiyat ise 599 Amerikan Doları civarında. Türkiye için bu fiyatların 3000 TL civarına çıkması bekleniyor.

Özetle iPhone 7 daha piyasaya çıkmadan akıllı telefon pazarında dengeleri değiştirecek gibi gözüküyor. iPhone 7 tüketici gözünde şimdiye kadar hiç olmayan ve yakın tarihte yapılacak olan, en iyi, en farklı imajını şimdiden yaratmayı başardı. İnsanların gözünde piyasaya çıkacak en iyi akıllı telefon bu algısını yaratan iPhone 7 şimdiden hayranlarını oluşturmaya başladı. Böyle özellikleri bir arada görebilir miyiz bilinmez ama iPhone 7 tüm meraklı gözleri bu duruma inandırmış gibi gözüküyor.

“iPhone 7 bu özelliklere sahip olur mu?” Bu sorunun cevabı kesin olmasa da tüketicinin beklentileri doğrultusunda hep daha iyi yapmayı amaçlayan iPhone için her şey mümkün. Bu arada eğer Galaxy S5 ve iPhone 6 gibi konular da ilginizi çekiyorsa, diğer yazılarımızı da takip edebilirsiniz.

Kaynak: http://philodox.net/iphone-7-nasil-ol...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın