Görüş Bildir
Haberler
Anti Depresan İlaçlara Dikkat

Anti Depresan İlaçlara Dikkat

Benan Altunay
04.03.2014 - 10:45 Son Güncelleme: 04.03.2014 - 18:11

Yeni Zelanda’da antidepresan kullanan kişiler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, ilaçların kilo aldırma, cinsel isteksizlik gibi yanetkilerinin yanı sıra tahmin edilenden daha önemli psikolojik yan etkilerinin olduğu da ortaya çıktı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, anti depresan kullanımı sonucu ortaya çıkan intihar düşüncesi, cinsel soğukluk ve duygusal açıdan hissizleşme gibi psikolojik problemlerin sanılandan daha yaygın olabileceğinin altı çizildi.

Araştırmada, 18-25 yaşları arasında olan katılımcılardan kullandıkları ilacın 20 adet olumsuz etkisine ilişkin soruların bulunduğu bir anketi internet üzerinden cevaplandırmaları istendi ve ardından veriler değerlendirildi.

Araştırmacılar, katılımcıların yüzde 82′sinin ilaçların depresyonlarını hafiflettiği yönünde bildirimde bulunmasına karşın, yarısından fazlasının intihar düşünceleri taşıdığını, yüzde 62′sinin ise “cinsel güçlükler” çektiğini söylediğine işaret etti. Katılımcıların yüzde 60′nın “duygusal açıdan hissedemez hale gelmekten” şikayet ettiğini ifade eden araştırmacılar, soruları yanıtlayanlardan yüzde 42′sinin “kendimi kendim gibi hissetmiyorum”, yüzde 39′unun “başkalarına daha az aldırıyorum” şeklinde yanıtlar verdiklerine işaret etti. Katılımcılardan yüzde 55′nin ise ilaçları aniden kesmeye bağlı olarak ortaya çıkan yoksunluk belirtilerinden şikayetçi olduğu bildirildi...

haber kaynağı: 724saglik.org/sağlık-haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın