Görüş Bildir
Haberler
Anne-Babanızın Daha Uzun Yaşamasını İstiyorsanız Size Basit Bir Önerimiz Var!

etiket Anne-Babanızın Daha Uzun Yaşamasını İstiyorsanız Size Basit Bir Önerimiz Var!

Rinascita
14.01.2017 - 10:40

Bilim insanları her zaman ''Nereden akıllarına geldi?'' dedirten sorular ortaya koyup, bu sorulardan yola çıkarak şaşırtıcı şeyler kanıtlamaktan zevk alırlar! Onlardan bir tanesi ise çok taze. Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, ailelerin yaşamını daha da güzelleştirip, uzatmak için bir yol buldular. Bu yoldan gitmek ise oldukça basit ve keyifli gibi duruyor. 

Bright Side'ın, birilerinin neden bizim sevgimiz ve ilgimize ihtiyaç duyduklarını anlamamız adına derlediği bu araştırmanın sonuçlarını sizler için düzenledik.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-psy...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yalnızlığın, yaşlanma sürecinin hızlanmasında önemli bir yol oynadığı ortaya çıktı.

Yalnızlığın, yaşlanma sürecinin hızlanmasında önemli bir yol oynadığı ortaya çıktı.

Bilim insanları, yaş ortalamaları 71 olan 1600 yaşlı insanın durumunu gözlemledi. Sağlık ve sosyoekonomik durum gibi faktörler dikkate alınmadı. Sadece yalnızlık! Araştırmanın sonuçlarına göre, 6 yıllık bir süreçte yakınları tarafından sürekli ziyaret edilen yaşlı insanların %14'ü vefat ederken, ziyaretçisi olmayan deneklerin %23'ü vefat etti.

Sadece yalnızlık!

Sadece yalnızlık!

İnsanlar yaşlandıkça, ailelerine verdikleri değer daha da artıyor. Aynı zamanda, çocuklar ve torunlar da büyük anneleri ve babalarıyla daha az iletişim kuruyorlar.  

Genel olarak, yaşlı insanlar arkadaşlarının ve akrabalarının eksikliklerine karşı daha hoş görülü davranıyorlar.

Bunun yanı sıra genç insanlarla deneyimlerini ve düşüncelerini paylaşmaya veya gençlerin duygularının ya da çabalarının değip değmediği konusunda onlarla konuşmaya her zaman hazırlar.

Sadece haftada birkaç saat, günde bir telefon görüşmesi...

Onların bize harcadıkları ve hala harcamakta oldukları zamanı, bizim ilgimize ve bakımımıza ne kadar ihtiyaç duyduklarını hatırlamakta fayda var. Sadece bunları yaparak yaşlıların daha uzun ve daha mutlu bir hayat yaşamalarını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
400
314
111
12
10
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak

Ebeveynlerimle fazla zaman geçirsem onlar yaşar da ben erken ölürüm.

queen of the alaska

eğer ilerde ailem yaşlanınca onları ziyaret etmeyen hayırsız bir evlat olursam bu yazıyı görüp uyanıyım lütfen

Pasif Kullanıcı

Herkes sadece kendi yaşantısına odaklanıyor. Artık ana babayı takan yok. Zaten batıda durum daha da feci. Anne babayı huzur evine ya da hastaneye atıp: "Bi ş... Devamını Gör