Görüş Bildir
Haberler
Ankara, AP'nin Eleştirilerle Dolu Türkiye Raporunu İade Etti

Ankara, AP'nin Eleştirilerle Dolu Türkiye Raporunu İade Etti

Deniz Gök
17.06.2016 - 17:22 Son Güncelleme: 18.06.2016 - 01:31

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) son Türkiye raporu, Ermeni iddialarını tanıma isteğine atıf yapıldığı için işleme konulmadan iade edildi. Son yılların en sert üsluplu raporunda, başta medya özgürlüğü olmak üzere Türkiye’de demokratikleşme ve hukuk devletinin gerilediği belirtilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AP'de nisan ayında 375 oyla kabul edilen rapor, Türkiye'nin AB Daimi Temsilciği'ne ancak bugün gönderildi. 

Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği, raporu gelir gelmez işleme koymadan geri gönderdi. 

Diplomatik kaynaklar iadenin gerekçesini, geçen seneki raporun da iade edilmesine yol açan ve Ankara'yı 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını soykırım olarak tanımaya çağıran ifadelere atıf yapılması olarak açıkladı.

Eski Avrupa Birliği Bakanı Bozkır, raporu yok hükmünde sayacaklarını söylemişti

Eski Avrupa Birliği Bakanı Bozkır, raporu yok hükmünde sayacaklarını söylemişti

Volkan  Bozkır, AP’nin geçen yıl kabul ettiği rapor için de, 'Geçtiğimiz yıl 1915 olaylarına sözde soykırım referansı yapılması durumunda bu raporu iade edeceğimizi söylemiştik. Maalesef geçtiğimiz yıl raporu yok hükmünde sayarak, iade ettik. Bu yıl da maalesef, aynı referans Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporunda yer alıyor. Bütün çabalarımıza, bütün ikazlarımıza rağmen, bu referansın giderilmesi mümkün olmadı. O nedenle bu raporu da yok hükmünde, geçersiz sayacağız. Raporu, daimi temsilcimiz AP’ye iade edecek” demişti.

Raporda neler vardı?

Raporda neler vardı?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemin en sert ifadelerini içeren raporda Türkiye'de demokrasi ve hukukun gerilediğine işaret edilmiş, medya özgürlüğü alanında yaşanan gelişmeler kaygı verici olarak tanımlanmıştı.

Ayrıca Türkiye’de yolsuzlukla mücadeleye öncelik verilmesi, terörle mücadele alanındaki yasal mevzuatın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarıyla uyumlu hale getirilmesi de talep edilmişti.

Raporda PKK'nın AB'nin terör örgütleri listesinde olduğu belirtilerek, örgütün yeniden şiddete başvurması kınanmıştı.PKK’ya silah bırakma, terörist taktiklerden vazgeçme ve taleplerini ifade etmek için barışçıl ve yasal yolları kullanma çağrısında bulunulmuştu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
25
19
9
8
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Ziya Boz

Başlicam Avrupa Birliği'ne 50 yıldır almıyorlar.Neyin inadı bu?

Serhat ay

Haçlı birliği olduğu için almazlar, sadece kapısında oylarlar daha yüz sene diretsek almazlar

John Rain

No1 Suriyeli mülteciler AB ülkelerinin demokrasi ve insan hakları konusunda geldikleri durumu test eder nitelikteydi. Ne yaptılar her birine Müslüman teröris... Devamını Gör

Andy Dufresne

rapor eleştrilerle değil iftiralarla dolu.