Görüş Bildir
Haberler
Anayasa Mahkemesi HSYK Kararını Açıkladı

Anayasa Mahkemesi HSYK Kararını Açıkladı

Fatih UZUN
28.02.2014 - 18:17 Son Güncelleme: 28.02.2014 - 21:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Usul Eksikliğinden İade

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin HSYK Kanunu'nun iptali ve yürütmesinin durdurulması için yaptığı başvuruyu inceledi, dosyada eksikler buldu. Bu eksiklerin tamamlanması için CHP'ye süre verdi.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin HSYK yasasını iptali için yaptığı başvuruyu olağanüstü genel kurul toplantısında görüştü. Yüksek mahkeme dosyada bulduğu eksiklerin giderilmesi için CHP'ye süre verdi. Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar internet sitesinden 'Dava dilekçesinde tespit edilen noksanlıkların tamamlanmak üzere ilgililere tebliğine' cümlesiyle duyuruldu.

CHP, eksikleri giderip yeniden başvuracak

Yasada zamanla yarış

HSYK yasası Çarşamba öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. CHP, yasayı AYM’ye götürmek için Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekledi. Ancak Perşembe günü, Cumhurbaşkanının aynı saatlerde onayladığı AFAD’la ilgili yasa Resmi Gazete'de yayımlanırken HSYK yasası yer almadı.

Başbakanlık kaynakları onaylanan yasanın baskıya yetişmediğini söylemişlerdi. Bu tür dosyaları karara bağlayan Anayasa Mahkemesi Salı ve Perşembe günleri toplanıyor. Al Jazeera’nin Anayasa Mahkemesi kaynaklarından edindiği bilgiye göre AYM Genel Kurulu perşembe gün boyu yani 19.00’a kadar toplantı halindeydi. HSYK yasası, 20.00 sularında Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Adalet Bakanlığı bugün, yasayla işine son verilen memurlar için atamalar yapmaya başladı. Saat 17’de olağanüstü gündemle toplanan Anayasa Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı alınsa bile, karar geriye doğru işlemeyecek. Adalet Bakanı’nın atadığı yeni bürokratlar görevlerine devam edecekler.

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://staff.aljazeera.com.tr/haber/u...

Anayasa Mahkemesi HSYK Kararını Açıkladı

Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu’nu görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Mahkeme usul eksikliği nedeniyle dilekçeyi CHP'ye geri gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin başvurusunu alan Mahkeme, jet hızıyla raportör atamış, raportörün başvuruyla ilgili inceleme sonucunu teslim etmesinin ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, olağanüstü toplantı kararı almıştı.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_anayas...

CHP'nin HSYK Başvurusuna İade

AYM usul eksikliği nedeniyle dilekçeyi CHP'ye geri gönderdi.

DHA

Anayasa Mahkemesi Olağanüstü Toplanıyor

CHP sabah başvurdu. AYM akşam üstü toplanıyor

Anayasa Mahkemesi, dün gece Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak bu sabah yürürlüğe giren Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yasasının iptali ve yürütmesinin durdurulması için CHP'nin sabah yaptığı başvuruyu görüşmek üzere olağanüstü toplanmaya karar verdi.

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/anayas...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0