Görüş Bildir
Haberler
Mutlay Sayan Kimdir, Nerelidir? Amerika'da 'Harika Çocuk' Seçilen Mutlay Sayan'ın Başarılarla Dolu Hikayesi

Mutlay Sayan Kimdir, Nerelidir? Amerika'da 'Harika Çocuk' Seçilen Mutlay Sayan'ın Başarılarla Dolu Hikayesi

Sunay Korkmaz
01.03.2021 - 13:24

Mutlay Sayan, bir insanın tüm zorluklara rağmen nasıl başarılı olabileceğini kanıtlayan genç Türk doktoru. 13 yaşında okumaya karar veren ve Amerika'da 'Harika Çocuk' olarak seçilen Mutlay Sayan, Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Harvard'ta göreve başlayacak. Haliyle Mutlu Sayan'ın kim olduğu da merak ediliyor. Mutlay Sayan kimdir, nerelidir? İşte başarılarla dolu bir hayat hikayesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mutlay Sayan Kimdir?

Mutlay Sayan Kimdir?

Mutlay Sayan, 1988 yılında Iğdır'ın küçük bir köyünde doğdu ve maddi sıkıntılar dolayısıyla ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Babasının rahatsızlığı dolayısıyla ailecek tekstilde çalışmaya başlayan Mutlay Sayan bu yüzden ilkokula gidemedi. 

2,5 sene boyunca tekstil atölyesine çalıştıktan sonra 13 yaşında okumaya karar veren Mutlay Sayan, Üsküp İlkokulunda eğitim hayatına başladı. Tunceli'de liseye başlayan Mutlay Sayan, liseyi birincilikle bitirdi ve katıldığı matematik yarışmasında birincilik aldı. Bu nedenle Vermont Üniversitesi'nde yüzde 100 burs aldı. Amerika'da bir ailenin yanına yerleşen Mutlay Sayan, tıp fakültesine birincilikle girmeyi başardı ve 4 yıl sonra birincilikle bitirip doktor oldu.

"Harika Çocuk" Mutlay Sayan

"Harika Çocuk" Mutlay Sayan

Mutlay Sayan tıp fakültesini birincilikle bitirdikten sonra asistan doktor olarak Rutgers Üniversitesi'nde Radyasyon Onkolojisi üzerinde çalıştı. 60'ın üzerinde bilimsel makale yayınlayarak inanılmaz bir işi başardı.

Amerika'da her yıl 100 bin bilim insanı arasından gelecek vaat eden 20 genç bilim insanı seçilir. Bu bilim insanlarına  “Wunderkind” unvanı verilir. Almanca olan bu sözcüğün anlamı HARİKA ÇOCUK'tur. Mutlay Sayan 100 bin genç bilim insanı arasında HARİKA ÇOCUK seçildi. Amerika'nın tüm üniversiteleri Harika Türk Çocuğu'nu kapmak için âdeta yarışa girdi. Mutlay Sayan, Harvard Üniversitesi'ni seçti.

Harvard, yalnız Amerika'nın değil, tüm dünyanın en saygın, en prestijli üniversitelerinden biridir ve orada görev almak olağanüstü zordur. Türk genci Mutlay bunu başardı, temmuz ayında görevine başlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın