Görüş Bildir
Haberler
Ameliyatsız Yüz Germe İşlemlerinden En Etkilisi: Hyalüronik Asit Bazlı Yüz Dolguları Hakkında Konuşalım!

Ameliyatsız Yüz Germe İşlemlerinden En Etkilisi: Hyalüronik Asit Bazlı Yüz Dolguları Hakkında Konuşalım!

hepiniz haklısınız
19.02.2021 - 15:26 Son Güncelleme: 19.02.2021 - 15:40

Hyalüronik asit bazlı dolgular, ameliyatsız yüz germe yöntemlerinde en etkili silahlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Söz Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş’ta…

Yaşlanmak dendiğinde akla ilk gelen çizgiler, kırışıklıklardır. Ama yılların etkisi pek çok değişikliği de beraberinde getirir. Dr. Mustafa Karataş “Çehreye yaşlı bir görünüm veren çizgilerden ziyade yüzdeki hacim kaybı ve dokuların aşağı doğru yer değiştirmesidir,” diyor.  “Yaşlanmak yüzünüzde birçok değişikliklere neden olur. Yanaklar ve çene incelir, gözlerin altı çukurlaşır, yüzünüzdeki yağlar yer değiştirerek yanaklarınızdan çenenin iki yanına doğru iner.”

Karataş, yüzünüzü esas gençleştirecek şeyin yüzünüzün konturlarını restore etmek, yüzünüze kaybettiği formu geri kazandırmak olduğunu ve bunun en etkili yolunun hyalüronik asit bazlı yüz dolguları olduğunu belirtiyor. “Biz yüzü dolgularla şekillendirmeye ‘sıvı yüz germe’ diyoruz. Yüz dolguları geliştirilmeden önce bunu yapmanın tek yolu cerrahi müdahalelerdi. Bu da uzun süreli bir iyileşme süreci anlamına geliyordu. Daha da önemlisi yüz germe ameliyatı için yaşlanmayı, cildinizin iyice sarkmasını beklemeniz gerekiyordu. Yüz dolguları sayesinde artık yüzdeki değişime anında müdahale etmek mümkün oluyor. ”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, yüz dolguları ile artık ameliyatsız yüz germenin mümkün olduğunu ancak bunu ‘yüz dolguları ameliyatın yerini aldı’ şeklinde algılamanın yanlış olduğunu söylüyor.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, yüz dolguları ile artık ameliyatsız yüz germenin mümkün olduğunu ancak bunu ‘yüz dolguları ameliyatın yerini aldı’ şeklinde algılamanın yanlış olduğunu söylüyor.

“Eğer cildiniz çok sarktıysa, bu cildi toparlamanın tek yolu cerrahi yöntemdir. İleri derecede sarkmış bir cildi yüz dolgusu ile toparlamaya çalışırsanız kocaman, hiç de estetik görünmeyen bir yüz yaratmış olursunuz.”  

Anında Sonuç 

Yüz dolgularıyla yapılan sıvı yüz germe uygulamasının en önemli avantajlarından biri de sonuçları anında görmeniz. “Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleriyle yüzü yeniden şekillendirmek, yıllarla birlikte kaybolan hacmi yerine koymak öğlen tatilinde bile yaptırabileceğiniz kısa ve basit bir işlemdir. En önemlisi de yüzünüzdeki değişimi anında görebilmeniz.” 

Tabii işinin ehli bir doktor seçmeniz son derece önemli! Karataş, “Öncelikle anatomik bilgisi olan, estetik gözü gelişmiş bir uzmana gitmelisiniz ki, hangi dokunuşlarla yüzünüzden yılları silebileceğini iyi bilsin, abartılı, suni bir görünüm yaratmadan size daha genç, daha dinamik bir görünüm verebilsin.”

Yüz Dolgularıyla Lifting

Peki yüzde ameliyatsız lift etkisi yaratmak için hangi bölgelere hacim vermek gerekiyor. Dr. Mustafa Karataş “Yüzün orta kısmı diğer kısımlara göre daha hızlı yaşlanır, çünkü cilt dokusu yaşla birlikte incelmeye başladığında yüzü daha az desteklemeye başlar ve yanaklardaki yağ dokusunu taşıyamamaya başlar” diyor. “Yanaklardaki, elmacık kemiklerindeki bu değişim yüzün orta bölümünün düzleşmesine neden olur. Bu bölgeleri doldurmak gençlik yıllarındaki yüz hatlarını yaratmakta kilit öneme sahiptir. Tabii abartmamak koşuluyla!”  

Yüzün orta bölümünü doldurmak hiç beklenmediğiniz yerlerde de daha genç bir görünüm yaratıyor. “Yanakları ve elmacık kemiklerini doldurduğunuzda yaşla beraber aşağı doğru meyleden dudak kenarları da yukarı doğru kalkar. Dudak kenarlarındaki sarkma kişiye son derece hüzünlü, depresif bir ifade verir.”

Göz altlarındaki çukurlukta ise imdada ışık dolgusu yetişiyor. Karataş “Göz altlarının boşalması da yüze yorgun, yaşlı bir ifade verir,” diyor. “Işık dolgusu sadece bu bölgeyi doldurmak için geliştirilmiş bir dolgu maddesidir. Sıvı yüz germe uygulaması yaptığım pek çok hastada kullandığım etkili bir araçtır.”

Az Bilinen Etkili Dokunuşlar

Az Bilinen Etkili Dokunuşlar

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş yüzde lift etkisi yaratan dokunuşların elmacık kemikleri ve yanaklarla sınırlı olmadığını söylüyor. “Dolgu maddelerinin yeni keşfedilen kullanım alanlarından biri de şakaklardır. Yakın zamanlara kadar bu bölgedeki hacim kaybının yüzün görünümünü nasıl olumsuz etkilediği pek bilinmez, dolayısıyla da şakaklar göz ardı edilirdi. Hâlbuki yaşla beraber kemikler de küçülmeye, adeta çekmeye başladığında bundan şakaklar da nasibini alır ve şakak bölgesi boşalmaya, yüze yorgun bir ifade yerleşmeye başlar. Şakak bölgesine yapılan hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonu yüzün üst bölgesinde bir lift etkisi yaratır. Ama özellikle şakak dolgusu bu konuda deneyimli biri tarafından yapılmalı. Bu bölgenin özelliği son derece ince bir deriye sahip olmasıdır, dolayısıyla da en ufak bir hata bile göze batar.”

Karataş “Çene hattını yeniden şekillendirmek de yüzde büyük fark yaratır” diyor. “Jawline dolgu dediğimiz bu uygulama yaşla beraber küçülen çene kemiği hattına kaybettiği hacmi geri kazandırır. Çene hattına yapılan bu dokunuş boyun bölgesine net bir görünüm verir, hatta gıdıyı toparlar.”

Aklınıza Takılanlar

Dr. Mustafa Karataş, sıvı yüz germe ile ilgili aklınızı kurcalayanları, merak ettiklerinizi cevaplıyor…

Dolgularla yapılan lifting uygulaması estetik ameliyatın yerini alabilir mi? Yüz dolgularıyla ameliyatsız yüz germe mümkün mü?

“Yüz dolguları, yüz germe ameliyatının yerine alamaz, ama ameliyatı çok ileri bir tarihe atar.  Mesela derisi çok fazla sarkmış olan hastalarda tek çözüm estetik ameliyattır.  Eğer cildinizdeki elastikiyet kaybı fazla değilse, ama yüz şeklinizin değiştiğini fark ediyorsanız yüz dolgularıyla çok daha çekici, genç ve dinamik bir yüze kavuşabilirsiniz, üstelik dolguların hacim verici etkisi sayesinde cildiniz de daha elastik ve sıkı görünür.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüz dolgusuyla daha genç görünmek, yüzlerinde lifting etkisi yaratmak isteyenlerin bilmesi, dikkat etmesi gerekenler neler?

Yüz dolgusuyla daha genç görünmek, yüzlerinde lifting etkisi yaratmak isteyenlerin bilmesi, dikkat etmesi gerekenler neler?

“Bu işlemi yapan kişinin anatomik bilgiye sahip olması çok önemli. Dolayısıyla da bir doktora başvurun. Tabii bu tür uygulamalar konusunda deneyimli, işinin ehli bir uzman seçmeye özen göstermelisiniz.”

Hyalüronik asit bazlı dolguların anti-aging etkisi de var mı? Yüz dolgularıyla yapılan lifting’in kalıcılığı ne kadardır?

“Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin cilde canlılık, tazelik vermesinin ardında yoğun nemlendirme özellikleri vardır. Nemli cilt yaşlanmaya karşı her zaman dirençlidir.  Klinik araştırmalar dolgu maddelerinin uygulama yapılan yerdeki kolajen üretimini de artırdığını gösteriyor. Bu da yüz dolgularının anti-aging fayda da sağladığı anlamına geliyor.”

İşlemin kalıcılığı ne kadar?

“İşlem yapılan bölgeye uygulanan hyalüronik asit bazlı dolgunun yapısına bağlı olarak alınan sonuçların kalıcılığı ise altı ay ile bir yıl arasında sürebiliyor. Mesela göz altlarını doldurmakta kullandığımız ışık dolgusunun kalıcılığı bir yıl kadardır. Çene hattında kullandığımız jawline dolgunun kalıcılığı da sekiz –on ay civarındadır. Yanak ve elmacık kemiklerini belirginleştirmek için kullanılan dolguların etkisi ise ortalama altı aydır.”

Dr.Mustafa Karataş Medikal Estetik Hekimi

Dr.Mustafa Karataş Medikal Estetik Hekimi

https://www.drmustafakaratas.com

Facebook: @drmustafakaratas

Instagram: @drmustafakaratas

YouTube - Dr. Mustafa KARATAŞ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın