Görüş Bildir
Haberler
Altı Ülkeden Rusya'ya Yaptırım Kararı

Altı Ülkeden Rusya'ya Yaptırım Kararı

Fatih UZUN
24.04.2014 - 21:26

Altı Ülkeden Rusya'ya Yaptırım Kararı

Avrupa Birliği’ne üye olmayan altı Avrupa ülkesi, AB’nin Kırım’da yaşanan olaylar nedeniyle Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlara katılma kararı aldı.

AB üyelerinin, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması gereğince Rus yetkililere uyguladığı ziyaret yasağı ve hesap dondurulması gibi maddeleri içeren yaptırımlar, aralarında Karadağ ve Arnavutluk’un da bulunduğu altı ülke tarafından da uygulanacak.

Arnavutluk ve Karadağ’ın yanı sıra, AB üyesi olmayan fakat AB yaptırımlarını uygulayacak diğer ülkeler ise İzlanda, Moldova ve AB üyesi olmayıp Avrupa Ekonomik Topluluğu üyesi olan Norveç ve Lichtenstein.

Rusya’da hükümet yanlısı olarak bilinen 'Rosiskaja' gazetesinin haberine göre, Karadağ’ın AB’nin yanında yer alma kararının ardından, Rus yetkililer de Karadağ’a yaptırım uygulayacak.

Rosiskaja gazetesinde yayınlanan haberde, 'Rus milleti ile yüzyıllardır süren dostluğa ve Karadağ halkının çoğunun NATO'ya üye olmak istememesine rağmen, Karadağ hükümeti AB ve ABD'nin yanında durdu. Rusya'dan gelecek cevap, iki ülke arasındaki vizesiz rejimin ya da ticari kolaylıkların feshedilmesi gibi seçenekleri de kapsayabilir' ifadesi yer aldı.

Rusya’nın Podgoritsa Büyükelçisi Andrey Nesterenko, Rusya ve Karadağ arasındaki vizesiz rejimin ya da ticari kolaylıkların feshedilmesine ilişkin emir almadıklarını belirtti. Nesterenko, Karadağ’daki görev süreci boyunca Karadağ halkının Rusya’nın yanında olduğunu gördüğünü ve iki ülkenin yüzyıllardır süren yakın ilişkilerini aynı şekilde devam ettireceğini umduğunu söyledi.

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/alt...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0