Görüş Bildir
Haberler
Almanya'dan Yunanistan'ın Teklifine Ret

Almanya'dan Yunanistan'ın Teklifine Ret

FreiGeist
19.02.2015 - 15:53 Son Güncelleme: 19.02.2015 - 16:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya, Yunanistan'ın kurtarma paketinin zorlu kemer sıkma koşulları olmaksızın 6 ay süreyle uzatılması talebini reddetti.

Almanya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yeni Yunan hükümetinin 'gerçekçi bir çözüm taslağı sunmadığını' belirtildi.

Maliye Bakanı yardımcısı Martin Jaeger, Yunanistan'dan gelen teklifin Pazartesi günkü Euro Bölgesi toplantısında üzerinde anlaşılan talepleri karşılamadığını savundu.

Yunanistan'ın kurtarma paketine destek sağlayan AB ülkelerinin başında gelen Almanya, krizdeki ülkelerin kemer sıkma koşullarına uyması gerektiğini vurgulamaya devam ediyor.

Avrupa Komisyonu daha önce Yunanistan'ın önerisinin 'pozitif' olduğunu söylemiş, Yunan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise hâlâ bir anlaşmanın mümkün olduğunu öne sürmüştü.

Yunanistan'ın 28 Şubat tarihine kadar bir anlaşmaya varması gerekiyor. Aksi takdirde ülkenin yardım paketine erişiminin kesileceği ve nakitsiz kalacağı belirtiliyor.

Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'dan gelen 6 ay süre uzatımı talebini Cuma günü görüşmek üzere toplanacak.

Varufakis zaman kazanmak istiyor

Varufakis zaman kazanmak istiyor

Görüşmeler devam ederken yeni bir gelişme de yaşandı.

Çarşamba günü Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarına acil likidite yardımında küçük bir artışa izin verdi.

Euro Bölgesi ise Yunanistan'a Cuma gününe kadar mevcut kemer sıkma koşulları ile devam edip etmeme konusunda karar vermesi için Cuma gününe kadar zaman tanımıştı.

Varufakis kemer sıkma planına dayalı yardımı yeni bir finansman kanalıyla değiştirmek ve yeni hükümete borç krizine kesin çözüm bulma konusunda zaman kazandırmak istiyor.

Yunanistan'ın Aleksis Tsipras liderliğindeki yeni hükümeti, halihazırdaki sıkı tasarruf kesintilerini ve diğer kemer sıkma politikalarını rafa kaldırma sözüyle seçimleri kazanmıştı.

BBC muhabiri Theo Leggett, Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa Birliği üyelerinin yeni Yunan hükümeti karşısında zayıflık sinyali vermek istemediğini söylüyor. BBC muhabiri, bu tür bir zayıflık sinyalinin İspanya, Portekiz ve Kıbrıs gibi diğer kemer sıkma politikaları uygulanan ülkelerde Yunanistan hükümetine benzer bir hareket doğurmasından korkulduğunu belirtiyor.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0