Görüş Bildir
Haberler
Alışılagelmiş Mutfak Hatalarından Kurtulup Harikalar Yaratmanızı Sağlayacak 15 İpucu

Alışılagelmiş Mutfak Hatalarından Kurtulup Harikalar Yaratmanızı Sağlayacak 15 İpucu

mignon
11.10.2016 - 10:57

Mutfakta zaman zaman el alışkanlığından zaman zaman da bilmediğimizden yanlışlar yapıyoruz ve bu sonucu kötü etkiliyor. Gelin şu mutfakta yaptığımız hataları bir kere daha gözden geçirelim!

1. Soğuk tereyağı kullanmak büyük dert!

1. Soğuk tereyağı kullanmak büyük dert!

Tariflerin çoğunda tereyağının oda sıcaklığında olması gerektiği söylenir bunun nedeni homojen bir karışım yaratmaktır. Eğer tereyağını buzdolabından çıkarmayı unuttuysanız rendeleyerek aynı homojenliği yakalayabilirsiniz.

2. Salatalarınızın daha güzel olmasını istiyorsanız kurutucu şart!

Marketlerden ya da pazarlardan rahatlıkla bulcağınız salata kurutucular salata soslarınızın içerisine fazla su karışmasını önlüyor ve kuru kalan otlarınız ömrünü daha uzun süre koruyor.

3. O soğan ve sarımsak hep karıştırılır!

Evet sarımsağım bir günahı yoktur sadece benzerlikten başı yanar. Siz siz olun soğan ve sarımsakla birlikte yemek yapıyorsanız soğanlar iyice kavrulduktan sonra sarımsakları ekleyin yoksa sarımsaklarınız yanar.

4. Pilav yapmadan pirincin suda beklemesinin bir nedeni var!

Annelerimiz boşuna pirinci iki defa suda bekletmiyor. Bunun sebebi pirincin içerisinde bulunan nişastanın bir kısmının gitmesi ve tane tane pilavlar yapabilmek.

5. Etinizi tencereden aldığınız gibi hemen servis etmeyin!

Özellikle kırmızı et piştikten sonra kısa bir süre sarılı bir şekilde beklerse içindeki suyu kaybetmez ve servis ettiğinizde çok daha sulu ve lezzetli bir yemek yemiş olursunuz.

6. Baharatların bir zararı yok, korkmayın!

Özellikle diyet yapanların en yakın arkadaşları kesinlikle baharatlar olmalı, çünkü kendileri tamamen kalorisiz ve en tatsız şeyi bile mükemmelleştiriyorlar. Yemeklerinizi bir kademe yukarı taşımak istiyorsanız baharatlarla aranızı iyi tutmalısınız.

7. Peki ya tohum baharatlar?

7. Peki ya tohum baharatlar?

Onların kullanım şekli biraz daha farklı. İçlerindeki yağ ve lezzetin ortaya çıkması için biraz kavrulduktan sora öğütülüp yemeğe eklenmeliler.

8. Tuz ve karabiber işi karmaşa yaratmasın!

Sadece yemeğin sonunda değil her aşamasında tuz ve bibere yer verin. Böylelikle ağzınıza attığınız her lokma eşit lezzette olur.

9. Eğer bir tarifi iki katına çıkarmak istiyorsanız....

Bütün malzemeleri iki katına çıkarmalısınız, bunun yumurtası 8 tane çok olur diye düşünmeyin. Aynı şekilde miktarı yarıya indirdiğinizde bütün malzemelerin yarısı kadar olduğundan emin olun.

10. Yeşil yapraklılarla arkadaş mı olsak?

10. Yeşil yapraklılarla arkadaş mı olsak?

Malum önümüz kış bol bol yeşil yapraklı sebze yiyeceğiz. Ancak pişirme kısmında zaman zaman hata yapabiliyoruz. Bu hassas yeşil yapraklı sebzeleri direk haşlamak yerine blanch (blanş) yöntemini kullanarak pişirirsek emin olun tatları çok daha güzel olacak.

11. Tencerenizi/tavanızı ağzına kadar doldurmayın!

Cansız bir şeyler pişiriyor olabilirsiniz ancak bırakın bir nefes alsınlar. Tavada sote yaparken sebzelerin hepsini tepiş tepiş koyduğunuzda hiçbiri tam olarak pişmedikleri gibi değişik tatlar ve dokularda olacaklar dikkat edin!

12. Köfteler iyi pişsin diye uğraşırken yakmayın!

www.chowhound.com

Kıyma normal et gibi tamamen simsiyah olana kadar pişirilmemelidir. Köftenin içinin yumuşak ve sulu olması için ızgarada fazla pişirmemeniz gerekir.

13. Makarna suyuna yağ koyanlar burada mı?

Evet en büyük mitlerden biri de bu! Makarnanın suyuna yağ koyduğunuzda makarnaya hiçbir etkisi olmaz. Yapışmamasına engel olan şey suyun kaynıyor olmasıdır. Siz eğer makarnaları kaynamadan suya atarsanız ılık suyun etkisi ile yapışırlar ancak kaynamış su bu sorunu çözer.

Ama makarna suyuna tuz koymayı asla ama asla unutmamalısınız yoksa makarnanıza ne kadar tuz ya sa sos da koysanız lezzetli olmaz.

14. Omlet yaparken ekstralar önemli!

Yumurtayı tavaya almadan önce sebzelerinizi ve peynir dışında katacağınız her malzemeyi az biraz pişirmeyi unutmamalısınız. Yumurtanın pişme süresi oldukça kısa olduğu için özellikle sebzeleriniz sulanıp mle keyfinizi bozabilir.

15. Son olarak kek soğuduktan sonra süslemeye ne dersiniz?

Tabii ki hiçbirimiz o televizyondaki şefler gibi değiliz ama yinede minik bir püf noktası hayat kurtarabilir. Kekleriniz tamamen soğuyana kadar sabrederseniz. Üzerini kapladığınız çikolata ya da krema akmayacak ve keke tutunacaktır.

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
24
5
5
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oguzhan Işık

Kanka her şeye tamamım da,şu yeşil yapraklıları benden uzak tutun.

Burçin

#3 önce sarımsakları çok az kavurup sonra soğanları eklemek daha güzel bi aroma veriyor