Görüş Bildir
Haberler
Aksi Düşünülerek Bilmeden Yapılan Ancak Kadınları Olduğundan Yaşlı Gösteren 16 Yanlış

etiket Aksi Düşünülerek Bilmeden Yapılan Ancak Kadınları Olduğundan Yaşlı Gösteren 16 Yanlış

Almila
05.12.2020 - 15:15 Son Güncelleme: 05.12.2020 - 17:05

Bu minik yanlışları düzelterek daha genç gözükmek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gereğinden fazla güzellik ürünü kullanmak.

1. Gereğinden fazla güzellik ürünü kullanmak.

Gereğinden fazla kullanılan güzellik ürünü kullanmak cildinizi olduğundan yaşlı gösterir. Makyaj yaptığınızda aynı anda hem dumanlı göz makyajı, hem kırmızı ruj hem de pembe allık kullanmamanız gerekir. Bunların hepsini aynı anda yapmak dağınık bir görüntü sağlar. Öne çıkarmak istediğiniz yerleri aydınlatmanız yeterli olacaktır.

2. Bordo renkli kıyafetler.

2. Bordo renkli kıyafetler.

Bordo ve koyu renkli kıyafetler kadınları olduğundan yaşlı gösterir, açık renkliler ise genç gösterir. Bu nedenle bordo rengi yüzünüzden hep uzak olmalıdır. Bordo renkli kıyafetleri günlük yaşamınızda etek olarak üstüne de açık bir renk kazak ya da bluz kullanmanız daha yararlı olacaktır. Eğer bordo renkli üst kıyafetleriniz varsa, aynı anda açık renkli atkı gibi parçalar da kullanmalısınız.

Örneğin bu kombin sizi hem şık hem de olduğunuzdan çok daha genç gösterebilir.

3. Belirli kumaşlar olduğundan yaşlı gösterir.

3. Belirli kumaşlar olduğundan yaşlı gösterir.

Tüvit gibi klasik kumaşlarla yapılmış kıyafetler kadınları olduğundan çok daha yaşlı gösterir. Bu tür kumaşlar eski, antika gibi şeyler çağrıştırdığı için kullanılırken ekstra dikkatli olunmalıdır. Çok desenli olmayan düz kıyafetler çok daha güzel gözükecektir.

4. Takım elbiseler.

4. Takım elbiseler.

Üniforma ve takım elbise giyen insanlar daha yaşlı gözükür. Bu giysiler giyenin daha akıllı ve deneyimli gözükmesini sağlarken aynı anda yaşını da büyük gösterir. Standart bir takım elbise giymeniz zorunlu ise daha gündelik ve rahat modelleri tercih edebilirsiniz. Kollarını kıvırdığınız ya da renkli pantolonlar eklediğiniz takım elbiseler görünüşünüzü daha genç ve canlı bir hale getirebilir.

Şöyle bir takım sizin için harika olabilir mesela.

5. Çenenizi eğmek de olduğundan yaşlı gösterir.

5. Çenenizi eğmek de olduğundan yaşlı gösterir.

Başınızı aşağıya eğdiğinizde yüz ve boyun kaslarınız körelir, gıdı ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Buna ek olarak yüz daha üzgün ve yaşlı gözükür. Bu yüzden yürürken, bilgisayarda çalışırken ya da telefonunuzu kullanırken başınızı ve çenenizi yukarıda tutmaya çalışın. Zamanla bu alışkanlığı kazanırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elmacık kemiklerinde koyu renk allık kullanmak.

6. Elmacık kemiklerinde koyu renk allık kullanmak.

Elmacık kemiklerinizde koyu renkli allık kullandığınızda kemikleriniz olduğundan aşağıda gözükür bu da daha yaşlı bir görünüme sebep olur. Bunu tersine çevirmek için buradakiler gibi açık renkli allıklar kullanmalısınız.

7. Metalik rujlar kullanmak.

7. Metalik rujlar kullanmak.

Kadınlar yaşlandıkça kırışıklıkları artar ve dudaklarının köşeleri aşağıya doğru inmeye başlar. Bu tür inci efektli parlak ve metalik rujlar yaşlılıkla ilgili bütün detayları öne çıkarır.

8. Alt kirpiklere yapılan makyaj.

8. Alt kirpiklere yapılan makyaj.

Gözlerde kullanılan fazla rimel her zaman doğal olmayan ve dağınık bir görüntü oluşturur. Bu özellikle alt kirpikler için geçerlidir. Çok fazla maskara ağır görünmesine neden olur ve göz altındaki kırışıklıkları vurgular.

9. Koyu renk ruj.

9. Koyu renk ruj.

Koyu renkler cildin kontrastını arttırır ve dudakların olduğundan daha ince görünmesini sağlar. Yaşla birlikte dudaklar şişkinliklerini kaybeder ve soluklaşır. Koyu ruj kadar yaşlı gösteren başka bir makyaj malzemesi yok...

Koyu renk rujlar yerine şu şeçeneklere göz atabilirsiniz.

10. İnce microblading kaşlar.

10. İnce microblading kaşlar.

2000'lerden beri popüler olan microblading kaşlar günümüzde de hala popülerliğini koruyor. Ancak bu işlemde kaşlarınızı ince bir şekilde yaptırdıysanız kaçınılmaz olarak yüzünüz daha yaşlı gözükecektir, özellikle makyaj yapmadıysanız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dudakların etrafını kalemle çizmek.

11. Dudakların etrafını kalemle çizmek.

Dudakların etrafını kalemle çizmek genel olarak yaşlılıkla ilişkilendirilir. Ayrıca dudakların olduğundan küçük gözükmesini sağlar. Daha genç bir görünüm için net bir şekilde çizmemeye çalışmalısınız. Yapılan başka bir hata ise dudakların etrafını kalemle çizip öyle bırakmak. Bu işlemden sonra parlatıcı kullanırsınız dudaklarınız kurumaz ve kırışıklıklar belli olmaz.

12. Keçe şapkalar.

12. Keçe şapkalar.

Keçe şapkalar eski modadır ve olduğundan daha yaşlı gözükmenizi sağlar. Özellikle koyu renkli şapkalarda... Ancak keçe şapkalarda açık renkleri tercih ederseniz daha genç gözükebilirsiniz.

13. Büyük el çantaları.

13. Büyük el çantaları.

Neredeyse bütün ev eşyalarınızı koyabileceğiniz büyük bir el çantasıyla gezdiğinizde genç bir kadından yaşlı bir kadına hızla dönüşebilirsiniz. Küçük bir çanta çok daha zarif ve genç gözükmenizi sağlar.

14. Kabartılmış saç modelleri.

14. Kabartılmış saç modelleri.

Kabarık saç genç kızlar da dahil olmak üzere kimsede her zaman güzel görünmez. Saçınızı böyle şekillendirdiğinizde cildinizdeki kusurlar ortaya çıkar ve daha yaşlı gözükürsünüz.

15. Büyük takılar.

15. Büyük takılar.

Kocaman taşlar olan yüzükler ya da devasa küpeler sizi oldukça yaşlı gösterir. Günümüzde, moda olmayan bu derece büyük takıları kullanmak sizi olduğunuzdan 10 yaş bile yaşlı gösterebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Büyük yakaları olan giysiler.

16. Büyük yakaları olan giysiler.

Sonbahar ve kış aylarında oldukça popüler ve tercih edilen bu tür yakalar sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir. Hantal gözüken bu tür giysiler sizi olduğunuzdan dağınık ve özensiz gösterir. Biraz boyun göstermeniz çok daha iyidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
41
28
14
12
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın