Görüş Bildir
Haberler
AKP'nin Twitter Israrı Sürüyor

AKP'nin Twitter Israrı Sürüyor

adem kara
09.04.2014 - 12:12

Burhan Kuzu Twitter'ı ‘İçtihad Kararıyla’ Kapatmayı Önerdi

Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararını eleştirenler kervanına Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da eklendi. Kuzu, “ İçtihad kararından sonra Twitter tekrar kapatılabilir ” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin böyle bir denetim hakkı olmadığını savunan Kuzu, “ Bu çok yanlış bir karar. Anayasa Mahkemesi’nin yapısında değişiklik söz konusu değil. Herhalde mahkeme kendi içtihadını kendi değiştirir diye düşünüyoruz ” dedi.

Burhan Kuzu, Twitter’ın tekrar nasıl kapatılabileceğini şu ifadelerle açıkladı: “ Şimdi diyelim ki bir vatandaş şikayetçi. Twitter’ın, müracaat etti. Bunu durdurdu, o zaten mahkeme dava açıyor. Mahkeme kararını Twitter dinlemiyor. Onun üzerine kapatmak durumunda kalıyoruz. O zaman o kişi ayrıca açılsın diye tersinden giden biri, benim Twitter hakkım engellendi diye o dava açıyor. Bu yol her zaman için çalışabilir. Ferdi başvurularda Anayasa Mahkemesi dikkatli olmazsa hoş bir tablo oluşmuyor. İçtihad kararıyla Twitter tekrar kapatılabilir. Anayasa Mahkemesi’nin ferdi başvuru için ferdi karar alması lazım.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/dikene-takila...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0