Görüş Bildir
Haberler
AKP'nin Seçim Şarkısı Dombra İzinsiz mi Kullanıldı?

AKP'nin Seçim Şarkısı Dombra İzinsiz mi Kullanıldı?

adem kara
21.02.2014 - 16:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dombra'nın Tarafları CNN Türk'te İddialara Yanıt Verdi

AK Parti'nin yerel seçimlerde kullanmak için tanıttığı 'Dombra' şarkısı tartışmalara yol açmıştı. Eserin sahibi Arslanbek Sultanbekov ile şarkıyı AK Parti için uyar­layan Uğur Işılak CNN TÜRK'te 'Günlük' kuşağında Saynur Tezel'in sorularını yanıtladı.

Arslanbek Sultanbekov, 'Bu şarkı bana ait, 1997 yılında kendi köyümde yazdım bu şarkıyı. Sözleri ve müziği bana ait olan bir eser. 20 dakikada gelen bir ilham sonucu yarattığım bir eser' dedi.

Sultanbekov şöyle konuştu:

'Şarkıyı bütün Türk halkına armağan ettim. Şarkı tüm Türk halkına aittir ancak şarkının siyasete karışmasını istemem. Rusya'da da Kafkasyada da seçimler çok oldu. Ben karışmadım, şarkımı da vermedim.

Tayyip Bey bir siyasetçidir, bugün vardır yarın yoktur ama dombra şarkısı halka aittir. 2 gündür uyuyamıyorum, 'neden şarkımı çaldılar' diye soruyorum.

Uğur Bey'in facebook'una 'neden bu şarkıyı uyaraldığı'nı yazdım, beni bloke etti. Bu şarkı Cengiz Han'ın marşı değil.

Dava konusunda avukatlarımla kanuşacağım ve Türkiye'ye gelip basın açıklaması yapacağım.'

Uğur Işılak: 'Anonim eser olarak biliyorduk'

Uğur Işılak ise, 'Biz anonim bir eser olarak biliyorduk. Müziğin Nogay ezgisi olduğu bilgileriyle yola çıktık. Anonim bir eser olmasayd ıdaha önce de dava açılması gerektiğini düşünüyorduk' diye konuştu.

Işılak şu ifadeleri kullandı:

'Aksi ispat edilene kadar eser bizim için anonimdir. İlk defa söz ve müziğin Sultanbekov'a ait olduğunu kendisinden duyuyorum. Böyle bir hata yapılmışsa bunu telafi ederiz. Benim de şarkım AK Parti tarafından kullanılmıştı. Müzik işlerinde çok da siyasi tavırlarla davranmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Ben kimseyi bloke etmedim.'

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...

İşte tartışılan Ak Parti'nin yeni seçim şarkısı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0