Görüş Bildir
Haberler
AKP'nin İnternet Düzenlemesine Tepkiler Giderek Artıyor

AKP'nin İnternet Düzenlemesine Tepkiler Giderek Artıyor

Webtekno
07.01.2014 - 11:09 Son Güncelleme: 07.01.2014 - 11:55

İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ AKP tarafından bundan yaklaşık 3 hafta önce haberlere konu olmuştu. Aradan geçen zaman içerisinde düzenlemenin ne kadar ciddi olduğu iyiden iyiye anlaşılmaya başladı.

Düzenlemenin ortaya çıkmasının ardından yalnızca bilişim hukukçularının tartışmalarına konu olan düzenleme, birkaç gündür internet kullanıcılarının da tepkisini çekti. Site kapatma, içeriğin yayınını durdurma gibi yasaklarla neredeyse bir fişleme kurumuna dönüşmesine neden olan maddelere en büyük tepkiyi Korsan Parti Hareketigösterdi.

Geçtiğimiz günü internet sitelerinden 'İnternet Yine ve Yeniden Tehlikede: SANSÜR ARTIYOR' başlıklı bir bildiri yayınlayan Korsan Parti, teknolojinin temel insanlık hakları olduğunu savunarak tüm internet kullanıcılarını uyardı ve 'sansüre dur' demeye çağırdı.

5651 sayılı kanunun neredeyse yangından mal kaçırır gibi değiştirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Korsan Parti, eğer kanun meclisten geçerse yaşanabileceklere de ışık tutuyor. Yayınlanan bildiride, yapılacak olan düzenleme ile internet yayıncılarını ve içerik özgürlüğünü köşeye sıkıştıracak bir çok değişikliğin olduğu belirtiliyor. Kanuna göre sitenin tümü değil, sadece sakıncalı olan içeriğin erişime engellenmesini sağlayacak URL adresine erişim engellenecek.

Bunların dışında halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep ve cinsiyet ayrımına dayanarak 'aşağılama' suçu da bu kanun kapsamına girerek sansürlenecek. Fakat DNS'de yapılacak ufak bir rötuşla bu yapılan tüm sansürlemeler tarihe karışarak içeriğin engellendiği tüm URL'lere erişim sağlanabilecek.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu ve bir grup AKP'li milletvekili, bu kanun teklifini 'Torba Kanun Tasarısı'na taşıdığını da belirtelim. Alt komisyon tarafından kabul edilen bu tasarı, önümüzdeki hafta Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından tekrar görüşülecek.

Webtekno.com olarak biz de Korsan Parti'nin yaptığı bu çağrıya destek veriyoruz. Siz de internet sansürüne “hayır” demek için düşüncelerinizi #SansüreHayırDe hashtag’iyle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: http://www.webtekno.com/sosyal-medya/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0