Görüş Bildir
Haberler
AirAsia'nın Bir Kara Kutusu Bulundu

AirAsia'nın Bir Kara Kutusu Bulundu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Endonezya'dan Singapur'a uçarken Cava Denizi'ne düşen QZ8501 sefer sayılı AirAsia uçağının iki kara kutusundan birine ulaşıldı. Uçağın düşme sebebinin anlaşılmasını sağlayacak verilere ulaşmanın en az iki süreceği belirtildi.

Uçağın düşme nedenini soruşturan Endonezya Ulusal Ulaşım Güvenliği Komitesi Başkanı Tatang Kurniadi, Uçuş Bilgi Kaydedicisi'nin (FDR) iyi durumda olduğunu söyledi. Kara kutu içindeki bilgilerin başkent Cakarta'da okunacağını belirten Tatang, bu bilgilere ulaşmanın 2 hafta ila 1 ay sürebileceğini belirtti.

GEÇEN HAFTA KUYRUK KISMI BULUNMUŞTU

Enkaza ulaşmaya çalışan arama kurtarma ekipleri 11 Ocak'ta kara kutuların yer aldığı kuyruk kısmını bulmuştu. Kara kutulardan birini bugün denizden çıkaran ekipler, ikinci kara kutu olan Kokpit Ses Kaydedicisi'ne (CVR) ise henüz ulaşamadı. CVR'nin 20 metre uzakta tespit edilidiği ve dalgıçların bu ikinci kara kutuyu çıkarmak için çalıştıkları belirtildi.

PATLAMA YAŞANMIŞ OLABİLİR'

Bu arada Endonezya Arama-Kurtarma Ajansı Başkanı Bambang Soelistyo, uçakta denize çarpmadan önce bir patlama yaşanmış olabileceğini söyledi. Ancak Ulusal Ulaşım Güvenliği Komitesi koordinatörü Suyadi Bambang Supriyadi, bu teoriyi destekleyecek bir veriye ulaşamadıklarını belirtti.

Arama kurtarma çalışmalarına Rusya, Malezya, Avustralya, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD de destek veriyor. 28 Aralık'ta Cava Denizi'ne düşen uçakta 162 yolcu vardı. Şu ana kadar uçaktaki 48 kişinin cesedine ulaşıldı.

  • Sputniknews
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/haberler/20...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0