Görüş Bildir
Haberler
AİHM'den Sokağa Çıkma Yasaklarıyla İlgili İkinci Ret

AİHM'den Sokağa Çıkma Yasaklarıyla İlgili İkinci Ret

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Şırnak'ın Silopi, Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerindeki sokağa çıkma yasağının kaldırılması için ihtiyati tedbir kararı verilmesi istemiyle yapılan 5 başvuruyu daha reddetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Silopi, Cizre ve Sur'da yaşayan 5 vatandaş adına avukatları AİHM'e başvurarak, sokağa çıkma yasağının kaldırılması, güvenlik operasyonlarının durdurulması veya uluslararası standartlara uygun yürütülmesi için geçici tedbir talebinde bulunmuştu.

Mahkeme, Adalet Bakanlığının daha önceki başvurular kapsamında gönderdiği görüş doğrultusunda, bu aşamada ihtiyati tedbiri verebilmesi için elinde yeterli veri bulunmadığına karar vererek, başvuruları reddetti. 

Cizre ve Sur için yapılan başvurular reddedilmişti

Mahkeme, önceki gün de Cizre ve Sur'daki sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbir talepli başvuruları da reddetmişti.

Kararda, 'Bölgedeki aşikar olan vahim durum dikkate alındığında mahkeme, vücut bütünlükleri bakımından korumasız durumda olan başvuranların talep etmeleri halinde gerekli bakıma, yardıma erişebilmelerini sağlamak üzere tüm makul adımların hükümet tarafından atılacağına güvendiğini dile getirmektedir' ifadesi kullanılmıştı.

Bugünkü kararın da aynı gerekçeleri içerdiği öğrenildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
13
12
8
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
laga luga

gelecek sefer aihmye gidecekleri zaman dün geceki emniyete olan saldırıyla gün içinde öğrenciler henüz okuldayken yapılan saldırıyı da koysunlar dosyaya.

kartacali

bakın mahkeme türkiye devletini haklı bulmuş ama türkiyeyi haksız bulsa hemen avrupa kötü pislik demeye başlardılar...demek istedigim şu sizin fikrinize aykı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Evet belki de yanılıyorsun..

emre soydan

putine gitsinler şimdi moda o.