Ağır Kanamayı Durduran Tıbbi Yapıştırıcı Geliştirildi
Ağır Kanamayı Anında Durduran Tıbbi Yapıştırıcı Üretildi
Hava akımı ile yönlendirilen elektro-döndürme tekniği tıbbi yapıştırıcıyı yara üzerine doğru bir şekilde biriktirmekte olup kanamayı saniyeler içinde durdurmaktadır, böylelikle cerrahi müdahaleleri daha çabuk ve güvenli bir hale getirir.
Süper yapıştırıcılar (“Japon yapıştırıcısı”) içinde bulunan siyanoakrilatlar, kan kaybını engellemek için yaralara uygulanabilmektedir. Ancak, yapıştırıcıyı yara üzerine sürmek, yapıştırıcı film içindeki çatlaklardan sızma yolu ile ciddi kanamaya neden olmaktadır, Yapıştırıcıyı yaralı bölge üzerine püskürtmek daha düzenli bir kaplama sağlıyorsa da dokunun yapışması gibi sorunlara yol açabilmektedir.
Kai Jiang, Pekin'deki Hepatobiliyer (karaciğer ve safra yolları) cerrahi Enstitüsü ve Hastanesi'nde çalışan bir hekim ve cerrahi profesörü olup Qingdao Üniversitesi'nde nanoteknoloji uzmanı olarak çalışan Yun-Ze Long, bilgi birikimlerini birleştirerek hava pompasına sahip bir elektro-döndürme tekniğini geliştirdi ve elektro-döndürülmüş yapıştırıcı liflerini yaralı bölgeye uygulayarak cerrahide kullanılmak üzere bir yapışkan film meydana getirdi. Jiang, Long ve araştırma ekibi, yaklaşımını bir domuz karaciğer reseksiyonunda test etti, bu prosedürde karaciğerin bir kısmı cerrahi olarak çıkarılıyor ve büyük bir yara ortaya çıkıyor. Hava akımı, elektro-döndürme öncesinde yarayı temizliyor ve elektro-döndürme aşamasında yüklü bir siyanoakrilat polimer çözeltisi püskürüğünü aşırı ince lifler şeklinde uyguluyor. Bu lifler nano-yapılı bir ağ sistemi oluşturuyor ve akmaya karşı dayanıklı bir engel oluşturarak daha fazla kanama olmasını engelliyor.
Teknik, domuz karaciğeri reseksiyonunda test edilmiştir
Long'a göre, “bu teknik cerrahi süresini azaltabilir, tıbbi masrafları düşürebilir ve prosedürün güvenliğini artırabilir, böylece kanamayı durdurmak için kullanılagelen araç ve yöntemlere ve muhtemelen cerrahi drenaj tübünün kullanılmasına ihtiyaç kalmaz.
John Lee, Ulusal Tayvan Üniversitesi Hastanesi'nde iç hastalıkları ve teknoloji uzmanı bir hekim olarak domuz karaciğeri reseksiyon sonuçlarından etkilendiğini açıkladı. Ancak, “tekniği klinik pratikte kullanılır hale getirmek (örneğin çeşitli klinik koşullar altında elektro-döndürülmüş liflerin kalite ve miktarının sabit tutulması) için hâlâ zorluklar var” diyor. Grup, cihazlarını geliştirmek ve diğer biyolojik uyumlu polimerleri test etmek gibi diğer uygulamalarda da güvenliğini ve uygunluğunu denetlemek için çalışıyor.
Teknolojioku
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!