Görüş Bildir
Haberler
Afrika'nın En Çok Fotoğraflanan Aslanı Cecil'i Bir Diş Hekimi Öldürmüş

Afrika'nın En Çok Fotoğraflanan Aslanı Cecil'i Bir Diş Hekimi Öldürmüş

Hande öçalan
15.07.2015 - 18:41 Son Güncelleme: 29.07.2015 - 23:21

Zimbabve’de safari sevenlerin gözdesi olan ülkenin en meşhur aslanı ‘Cecil’, geçtiğimiz günlerde öldürülmüş, Harare Profesyonel Avcılar ve Rehberler Derneği (ZPHGA) Cecil’in ani ölümünü araştırdıklarını belirtirken, hayvansever dernekleri ayağa kalkmıştı. Aradan geçen iki haftanın ardından Afrika’nın en ünlü aslanı Cecil’i öldüren avcının Amerikalı bir diş hekimi olduğu ortaya çıktı. Cecil'in öldürülmesine dünyanın dört bir yanından tepki yağıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koruma altındaki Cecil'e pusu kurmuşlar

ZPHGA, Cecil’in Hwange Ulusal Parkı dışında vurulmuş olabileceğini, özel safari alanlarında avlanmanın serbest olduğunu da açıklamasına eklemişti. 

Kaçak avcıların Cecil'in dikkatini çekerek, park sınırlarından çıkmasını sağladığı, bu sayede 'yasal' olarak aslanı öldürmeyi amaçladıkları ifade ediliyor.

Minnesotalı diş hekimi Walter James Palmer’ın aslanın öldürülmesi için kendisine yardım eden kişilere 50 bin dolar ödediği, Palmer’a yardım eden biri profesyonel avcı diğeri ise çiftlik sahibi Zimbabveli iki kişi tutuklandığı belirtiliyor. 

55 yaşındaki Palmer yaptığı açıklamada aslanın bu kadar ünlü olduğunu ve koruma altında olduğunu bilmediğini söyleyerek kendini savundu.

Palmer öldürdüğü hayvanların fotoğraflarını blog'undan paylaşmış...

Cecil'i vahşice öldüren kişinin Palmer olduğunun ortaya çıkmasının ardından aralarında ünlü isimlerin de olduğu binlerce kişi sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. 

Cecil'i öldürenlerin en ağır şekilde cezalandırılması talebiyle başlatılan imza kampanyasına saatler içinde binlerce imza atıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakin hareketleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekmişti

Sakin hareketleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekmişti

Cecil ve Jericho, The Hide Zimbabwe Safari alanında.

Yerli ve yabancı turistler tarafından en çok fotoğraflanan aslan olarak ün kazanan ‘Siyah Yeleli Cecil’, 13 yıldır Batı Zimbabve’nin Hwange Ulusal Parkı'nda dişi aslan Jericho ile yaşıyordu.

Yerlilerin açıklamalarına göre, bazı safariciler Cecil’i görebilmek için çok uzun yolculuklara katlanıyorlardı. Siyah Yeleli Aslan, misafirlerinin yanında sakin hareketleri ile tanıyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
6
4
4
3
1