Görüş Bildir
Haberler
Afganistan'daki Sel Felaketinde 100 Kişi Yaşamını Yitirdi

Afganistan'daki Sel Felaketinde 100 Kişi Yaşamını Yitirdi

Ulaş
26.04.2014 - 10:31

Afganistan'ı Sel Vurdu: 100 Ölü

Afganistan'ın Faryab, Badgis, Sar-i Pul ve Cevizcan vilayetlerinde iki gün önce başlayan şiddetli yağışın yol açtığı sel felaketinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi.

Faryab Valisi Muhammadullah Betaş, sel felaketinin Faryab'ın birçok ilçesini vurduğunu, 33 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Şiddetli yağışlar ve sel baskınları sebebiyle 8 bine yakın kişinin evsiz kaldığını ifade eden Betaş, onlarca kişinin de kayıp olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ülkenin batısındaki Doğal Afetlerle Mücadele Bölge Müdürü Hamidullah Mubariz Hamidi, Badgis vilayetinin merkezi Kale-i Naw şehri ile Laman bölgesini etkileyen sel felaketinde 8 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

AA muhabirine konuşan Sar-i Pul Valisi Abdulcebbar Hakbin de Sar-i Pul'un birkaç ilçesinde sel sularına kapılan 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 17 kişinin de kayıp olduğunu vurguladı.

Selden en çok zararı gören Cevizcan vilayetinde ise 53 kişinin öldüğü bildirilirken, onlarca kişiden haber alınamadığı kaydedildi.

Cevizcan Vali Yardımcısı Abdurrahman Mahmudi, bu sayının artmasından endişe ettiklerini, selzedelere yapılan yardımların yetersiz olduğunu aktardı.

Mahmudi, 5 bine yakın kişinin evsiz kaldığını, birçok köyde halen sel tehdidinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Evini sel basan Cevizcanlı Ahmad, AA muhabirine, 'Köyümüzü sel vurdu. Geceyi ayakta geçirdik, yiyecek ve battaniye gibi yardımlar zamanında ulaşmazsa bölgede insanlık dramı yaşanabilir' dedi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/af...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0