Görüş Bildir
Haberler
Adem&Havva yarışmasının Türkiye'de olduğu bir paralel evren

Adem&Havva yarışmasının Türkiye'de olduğu bir paralel evren

Yok
02.12.2014 - 18:29 Son Güncelleme: 03.12.2014 - 10:24

Adem&Havva yarışmasının Türkiye'de olduğu bir paralel evren

İspanya'da, Monica Martinez'in sunuculuğuyla birlikte izlenme rekorları kıran bir televizyon show programı başladı, Adam&Eva yani Adem ile Havva. Yarışmacıların tamamen çıplak olarak katıldıkları bu yarışmada, ne kadın ne de erkekler için herhangi bir sansür olmadan muhteşem bir adada geçirdikleri bir günün çarpıcı görüntülerini seyrediyorsunuz. 

Olur mu olmaz mı, günahtır ya da değildir, din kavramına uyar veya uymaz, toplumu nasıl etkiler yoksa etkilemez gibi ve benzer yüzlerce, binlerce tartışmanın dışında benim söyleyebileceğim tek şey; 'İşte bu demokrasi ve özgürlüktür' cümlesidir.

Programın yayın saati belli, televizyon kanalı ücretli ya da şifreli, televizyonun çocuk kilidi mevcut veya aklıma gelmeyen bir sürü ayrıntı. İspanya'da da görüş olarak bu yarışmayı asla tasvip etmeyecek milyonlar var, bir denetleme kurumu illa ki mevcut, gençler var, çocuklar var, gelecek planları var.

Bu pararafta olan her şey Türkiye'de  de var, isteyenin istediği şekilde bir programı izleyebilmesi ve bundan başka kimsenin herhangi bir zarar ya da etkilenme içerisine girmemesini sağlayacak tüm imkanlar bu topraklarda da mevcut. Ama Adem ile Havva'nın Türkiye'de olması imkansız. Neden peki?

Türkiye'de bu tip programı izlemek isteyecek insanların yok sayılması, herkesin tek tip konuma getirilmek istenmesi, birilerinin inancının herkesin inancı, birilerinin düşüncelerinin herkesin düşüncesi sayılmasıdır özetle. RTÜK denilen şey de bu herkesin kabul etmesi mecbur olan düşüncelerin tasdik merkezidir. 

Bırakın Adem ile Havva'yı, geçen günlerde öpüşmeye dahi ceza kesilmiş, bu tarz bize uymaz denilerek yüklü yıldırmalar uygulanmıştı, ve niceleri, yüzlercesi. İşte biz buna bu topraklarda demokrasi, sandık, Yeni Türkiye gibi isimler veriyoruz. 

Adem ile Havva sadece bir örnek, güçlü bir fikir yaratması için sundum yalnızca. Bu ülkede özgürlüğün hiçbir platformda olmadığını, her geçen gün daha da kötüye gittiğimizi anlatmak ve bizlere inatla pembe bir tablo çizmeye çalışan tüm kandırıkçılara özgürlük, demokrasi öyle olmaz böyle olur diyebilmek için seçtim. Yoksa yüzlerce örnek var bu ülkede, istediğini sırf bizi yönetenler istemediği için yapamayan milyonlar var.

Kimse inanmak zorunda değil, kimse istenilen şekilde davranmak zorunda değil, kimse birilerinin doğrularına illa ki doğru demek zorunda değil, kimse cinselliği tabu olarak görmek zorunda değil. Herkes hayatını ne şekilde yaşayacağına karar verme özgürlüğüne sahip olmalıdır. İnanan birinin dahi özgürce günah işleme hakkı olmalıdır. 

Ancak Adem&Havva yarışmasının Türkiye'de olduğu bir paralel evren olabilir artık. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0