Görüş Bildir
Haberler
Bakan Bozdağ'dan Zekeriya Öz'e 'Şov'lu Cevap

Bakan Bozdağ'dan Zekeriya Öz'e 'Şov'lu Cevap

adem kara
09.01.2014 - 11:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Zekeriya Öz Değerlendirmesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik iddialarının sorulması üzerine, söz konusu iddiaların yalan ve iftira olduğunun açıklandığını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik iddialarının sorulması üzerine, söz konusu iddiaların yalan ve iftira olduğunun açıklandığını söyledi. Bozdağ, “Artık Türkiye’de şov yapanlarla hukuku işletenlerin mutlaka ayrılması lazım.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bakırköy Başsavcıvekilliği’ne atanan Zekeriya Öz’ün iddialarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, iddiaların yalan olduğunun açıklandığını hatırlattı. Anayasa Komisyonu toplantısına katılmadan önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ şunları söyledi: “Savcıların açıklama yapması bir usüle bağlıdır. Bu usül çerçevesinde olması gerekir. HSYK’dan bir izin alınıp alınmadığını ben bilmiyorum, ama HSYK’nın böyle bir izin verme yetkisi yok. Savcılar görevlerini yaparken Anayasa çerçevesinde görevlerini sürdürmelidirler. Ama her gün basının huzurunda, her gün gazete manşetlerinde, televizyonlarda bir şov gibi vazife yaparlarsa o zaman kendilerine olan saygının, hukuka olan güvenin, adalete olan güvenin zayıflamasına yol açarlar. Ben beklerim ki bütün savcılar gazetelere verdikleri demeçlerle, gazetelere verdikleri açıklamalarla değil Anayasa ve hukuka uygun yaptığı iş ve işlemlerle gündeme gelsinler. Artık Türkiye’de şov yapanlarla hukuku işletenlerin mutlaka ayrılması lazım.”

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/adalet-bakani...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0