Görüş Bildir
Haberler
90'ların Türkçe Pop Kliplerinden İbret-i Alemlik 13 Ders

etiket 90'ların Türkçe Pop Kliplerinden İbret-i Alemlik 13 Ders

Dale Cooper
10.01.2017 - 17:25 Son Güncelleme: 10.01.2017 - 20:41

90'ların Türkçe Pop'u Altın Çağlarımızdan biriydi demek oldukça mümkün. Danslarıyla, klipleriyle ve elbette müthiş şarkılarıyla unutulmaz bir devirdi. Yine de, kimi kliplerin ibret-i alemlik anları da olmadı değil.

İşte, 90'ların Türkçe Pop kliplerinden ibret-i alemlik 13 ders!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Serdar Ortaç gibi sevgilinizin, sevgiliniz olmasına niyetlendiğiniz kişinin, eşinizin; kimsenin göbek deliğinden zeytin ve başka şeyler yemeyin. Tabii bir ömür yalnız kalmak istemiyorsanız...

Gerçi insanların değişik fantezileri de yok değil, belki böylesi de vardır. Ama bu dersin kendine göre bir genel geçerliği olduğunu unutmayın.

2. Yine bir yiyecek vakası! Metin Arolat gibi sevdiceği yoğurda bulamayın! Vallahi işe yaramaz bu teknikler, sonra el alem lafınızı eder. O yoğurdu makarnaya falan dökün...

3. Gülşen gibi "Saklanma benden, derdini söyle!" dedikten sonra göz koyduğunuz kişiyi pijamayla kuytu köşelerden izlemeyin. Belki mahallenin meczubu olduğunuzu düşündüğü için saklanıyordur...

4. Candan Erçetin gibi eski sevgiliye "Hiçbir şeyde gözüm yok" mesajı verdikten sonra mahalleliyi toplayıp mevzuya gider gibi takılmayın. Vallahi böyle bir şeylerde gözünüz varmış gibi durur.

5. Burak Kut gibi yalnızlıktan yakınıp güzeller güzeli kadın yanı başınızda dururken 'köpüşümle oynuyorum' triplerine girmeyin. Böyle düşmüyor artık... Doğrudan karşınızdaki kişiyle ilgilenin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yonca Evcimik gibi sevgiliye "Başka âşklar senin neyine!" deyip yeni sevgiliye Allah ne verdiyse girişmeyin! O kadının ne suçu var, dalacaksan adama dal bari.

7. Kenan Doğulu gibi sevgiliye şekil yapacağım diye maşallahlık saçlarınızla geldiğiniz kuaförün yan koltuğuna kel birini oturtup nispet yapmayın. AYIP DA MI KALMADI KRDŞM!!111!!!!

8. Olan dostlarınızı ve arkadaşlarınızı kaybetmek istemiyorsanız Sibel Can gibi "Dostum var, hiç dermanım yok" dedikten sonra kendinizi klonlatmayın. "Al kendini başına çal" derler, bizden söylemesi.

Hatta 1 tane de yetmiyor, klibin ilerleyen dakikalarında karşımıza 4 tane Sibel çıkıyor.

9. Hayatınızın âşkını mı buldunuz? O sizin için mi doğmuş? Bunu anlatmak için Ebru Yaşar gibi "Seni anan benim için doğurmuş!" kareografisi yaratmayın. Söyleyiverin gitsin işte.

Bak şöyle bir sağdan nefes almış, bir soldan, böyle paaat diye doğurmuş, bak böyle yuvarlayarak da yoğurmuş...

10. Bu sene de bekar gezmek istemiyorsanız amcaoğullarından ayrı düz koşuya çıkın. Yalnız başınıza şansınız biraz daha yükselebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bendeniz gibi "Sana mı kaldım!!!111!!" deyip eski sevgilinin düğününe dayanmayın. Biraz ona kalmış gibi durursunuz böyle! Çok mevzu peşindeyseniz Twitter'dan laf falan sokun...

12. Ebru Gündeş gibi "Bir dost gibi davran bana, herkes bizi böyle bilsin" deyip kamuya açık alanda dost gibi davranılınca triplere girmeyin. Kendiniz dediniz sonuçta, azıcık tutarlı olun.

Tabii Ebru'nun bir tribi de bu 'dost' görünmek istediği beyfendinin kendi çok yakın arkadaşının beyfriendi olduğunu bilmeyişi! Onun şokuna da uğradı biraz.

13. 2000'lere gelirken: Dünyanın en güzel şeylerinden biri olan dans etmeyi çok abartmayın! Mesela dışarıdan bir bakın haplanmış civciv gibi mi duruyorsunuz diye... Yanlış anlaşılmalar sebebiyet vermeyin. 😉

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
509
163
77
43
21
20
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sertaç Gönültaş

yazı tarzı o kadar yorucu ki yarısında bıraktım

Berkin Oflaz

O değilde karabiberim klibinde ki kadın serdarın attığı zeytinden ölmezse daha ölmez arkadaş nefes borusuna gidiyodu amk ben izlerken boğuluyorum

Faruk Naçar

ben içeriğin ana fikrini pek anlamadım, ama nostalji oldu ya ne güzel günlermiş.