Görüş Bildir
Haberler
9 Maddede 50 Yıldır Ayakkabı Giymeyen Adam: "Pete the Feet"

9 Maddede 50 Yıldır Ayakkabı Giymeyen Adam: "Pete the Feet"

Mete Çarklı
26.11.2014 - 05:46 Son Güncelleme: 26.11.2014 - 13:55

O aslında bir Telekomünikasyon Mühendisi!

Kışın kapıya dayanmasıyla birlikte bir çoğumuz hazırlıklara başladı bile. Bir yandan titreten soğuklara karşı 'kalın' önlemler düşünülürken, diğer bir yandan da atalarımızın söylediği 'Ayağını sıcak tut, başını serin.' sözünün de etkisiyle ayakları soğuktan ve ıslanmaktan korumak için alınabilecek kalın çoraplar ve botlar şu günlerde bazılarımızın ihtiyaç listesinin başında geliyor.

Fakat birazdan okuyacağınız haberdeki kahramanımız 69'luk Pete için böyle bir hazırlık söz konusu bile değil. Zira o zaten yarım yüzyıldır yalınayak dolaşıyor! Kış günlerinde asfaltın o dondurucu etkisine ve İngiltere'nin bitmek tükenmek bilmeyen yağmurlarına rağmen ayağından 20'li yaşlarda çıkardığı ayakkabılarını kendi düğünü de dahil olmak üzere bir daha hiç giymemiş ve ölene dek de giymeyi düşünmüyor. 

Huzurlarınızda; Pete Mckenzie. Nam-ı diğer; Pete the Feet.

Kaynak: http://www.dailymail.co.uk/news/artic...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pete Mckenzie (tanınan adıyla "Pete the Feet") İngiltere Birmingham'daki Moseley banliyö bölgesinde yaşıyor.

1. Pete Mckenzie (tanınan adıyla "Pete the Feet") İngiltere Birmingham'daki Moseley banliyö bölgesinde yaşıyor.

69 yaşında olmasına rağmen barlarda takılmayı ve bir berduş gibi görünmeyi tercih ediyor. Bu yüzden de yaşadığı bölgede 'Pub Legend' yani, 'Bar Efsanesi' olarak da biliniyor. Ayakkabılarını 1960'ların hippi tarzına dayanarak 20'li yaşlarda çıkarıp atmış ve bir daha hiç giymemiş. Kendi düğününde bile!

Tam yarım yüzyıldır yalınayak dolaşıyor ve ölene dek de ayağına bir şey geçirmeyi kesinlikle düşünmediğini söylüyor.

2. "İnsanlar üşüyor çünkü ayakkabı ve çorap giyiyorlar."

2. "İnsanlar üşüyor çünkü ayakkabı ve çorap giyiyorlar."

'Ayakkabılardan veya ayağımla etkileşim içerisinde olan hiç bir şeyi sevmiyor ve kendime yakıştırmıyorum. Geçmişe dönüp baktığımda henüz daha çocukken annemin beni giydirdiği zamanlarda ayakkabılarımı hep çıkardığımı hatırlıyorum. Evlenirken de ayağımda ayakkabılarım yoktu. Üstelik düğün törenimiz kilisede olmuştu. Eşim beni ayakkabıyla en fazla bir veya iki defa görmüştür. Kızım ve torunlarım ise beni hiç ayağımda ayakkabı veya başka bir şey varken görmediler.'

Bay Mckenzie tüm bunlara rağmen 50 yıldır hiç üşütmediğini söylüyor, en soğuk kış günlerinde bile..'Ayakkabılarımı ve çoraplarımı ilk kez 16 yaşında eve doğru yürürken çıkarmıştım. Daha sonra tekrar giymeye devam ettim ve 20'li yaşlara geldiğimde bir daha giymemek üzere çıkardım. Beni bu halde gördüklerinde ayaklarımın soğuktan donacağını söyleyen insanlardan ayaklarıma dokunmalarını rica ediyorum. Ayaklarımın sıcak olduğunu gördüklerinde çok şaşırıyorlar. İnsanlar üşüyor çünkü çorap ve ayakkabı giyiyorlar.'

İnsanoğlu yaklaşık 40,000 yıldır ayakkabı kullanmasına rağmen, Pete Mckenzie onlar olmadan daha konforlu bir yaşam sürdürdüğünü iddia ediyor.

3. Mahallenin idealist, emekli, hippi deli'kan'lısı artık bir sembol.

3. Mahallenin idealist, emekli, hippi deli'kan'lısı artık bir sembol.

'Sanırım insanlar bu şekilde ayaklarımı çok kirlettiğimi ve bunun sağlıksız olduğunu düşünüyorlar fakat ben ayaklarımı her gün yıkayıp temizliyorum. Görmediğim herhangi bir şeye bastığımda onun ne olduğu hakkında gerçekten fikir yürütebiliyorum. Fakat ayakkabı giyiyorsanız, üzerinde durduğunuz şeyin ne olduğunu halınız kan olana kadar bilemezsiniz. Bazen olumsuz tepkilerle de karşılaşıyorum ama bu benim canımı hiç sıkmıyor. Kimi zaman gittiğim barlarda ayakkabım olmadığı için bana servis yapamayacaklarını söylüyorlar. Hatta bir keresinde yemek yemek için girdiğim bir mekandan yine aynı nedenle çıkarılırken mekanda oturan bir bayan masanın altından yanında getirdiği köpeğini besliyordu. İnsanlar girdiğim mekanlara pislik taşıdığımı düşünüyorlar ama dışarıyı pisleten kendileri. Bu yüzden, bu benim değil, onların sorunu.'

Tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkenin dört bir yanındaki bar işletmecileri Bay Mckenzie'nin bu duruşunu ona hediye ettikleri 'Pete the Feet' yazılı bira bardağı ile onure etmişler.

4. Özel plaka

4. Özel plaka

Zira bu lakap Pete ile öylesine özdeşleşmiş ki, Pete'in üç tekerlekli elektrikli scooterının plakası bile 'PTF1' :)

5. Dış ortam veya kapalı mekan fark etmez.

5. Dış ortam veya kapalı mekan fark etmez.

Bu fotoğraf ayakkabı düşmanı amcanın gençlik yıllarından.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yalın ayak bir damat

6. Yalın ayak bir damat

Pete Mckenzie ve eşi Jennifer'ın 1970 yılındaki evlilik töreninden bir kare. 

NOT: Umalım ki yenge hanım imzadan sonra amcamızın ayağına basmamış olsun. :)

7. Ev hali

7. Ev hali

Sadece ayakkabı olsa yine iyi, 3 torun sahibi çılgın ihtiyarın çoraba ve terliğe de tahammülü yok.

8. "Ayakları yere sağlam basmak" diye tabir ettiğimiz...

8. "Ayakları yere sağlam basmak" diye tabir ettiğimiz...

Yolda yürürken kaldırımdaki karın üzerinde çıplak ayak izleri gördüğünüzü bir düşünsenize.

9. Bira varsa, fotoğraf da var.

9. Bira varsa, fotoğraf da var.

Bir gün yolunuz Birmingham'a düşerse ve bu çılgın adamı görmek isterseniz Moseley bölgesine gitmeniz yeterli. Hatta bir bira karşılığında fotoğrafını çekmenize bile müsaade ediyor :)

Pete Mckenzie (Pete The Feet)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
1
1
1