Görüş Bildir
Haberler
5 Adımda Bir Bestseller Kitap Nasıl Yazılır?

5 Adımda Bir Bestseller Kitap Nasıl Yazılır?

Ekonomist CO
05.09.2014 - 19:36 Son Güncelleme: 05.09.2014 - 20:27

Kim bir kitap yazmak, en çok satanlar (bestseller) listesine girip de tonlarca para ve ün kazanmak istemez ki? İstemeyenler olabilir ama isteyenler için biz 5 adımda bestseller olabilecek bir kitabın nasıl yazılması gerektiğini anlatacağız.

Maddeler arasında ise muhtemelen kitabınızın bestseller olmasıyla birlikte çeşitli yerlerde yapılacak yorumlara yer vereceğiz.1. Issız Bir Karakter Yaratın

Issız, sırlarla dolu ve mümkünse çok gizli geçmişlere sahip olan bir erkek karakter yaratın. Bu karakter inanılmaz derecede zengin olabilir, eğer zengin olamayacaksa insan üstü güçler verin. Vampir olabilir, kurt adam olabilir fark etmez. Bu noktada önemli olan ‘ıssız‘lık ve ‘olağanüstülük’ olmalı.

“Yazarın keskin zekâsıyla yazılmış, muhteşem bir eser!”

New York Times

2. Kitabı ‘Ben’ Diliyle Anlatın

Kitabı ‘ben‘ diliyle anlatın. Kitabı anlatacak karakter kız ve insan olmalı. Mümkünse biraz aciz, kendini beğenmeyen  “Tanrım, bu sabah yine çok kötüyüm, berbat hissediyorum, olamaz yine dudağım uçuklamış, ben çirkinim.” diyebilen bir karakter olmalı. Bu kız güzel olmalı fakat bunu bilmemeli ve kendini vasat hissetmeli.  Güzel olmalı çünkü ilerde senaryoya dönüştürülen kitabınız için çekilecek filmde bu kız lazım olabilir. Çirkin bir kızla olağanüstü bir adamı kimse yan yana görmek istemez.

“Hareketli, ironik ve bir tutam sihirle bürünmüş sıradışı bir kitap.”

Boston Globe

3. Aşk ve Tutku

Yukarıda yarattığınız karakterlerin arasında şartsız, koşulsuz, çılgın bir aşk kurgusu oluşturun. Bu kurgunun imkansız, mantıksızca ve şehvet ile süslenmiş olması gerektiğini unutmayın.  “Onun gözlerine bakamıyorum, kalbim yerinden çıkacak gibi. Yine de kendime engel olamıyorum.

Tutku ve seks önemli, bu kitabınızın daha hızlı üne kavuşmasını sağlayacak. “O an, kalbimin titremesini hissettim, titreme parmak uçlarıma kadar yavaşça ilerliyordu. Tanrım! Onun için ölebilirim.” tarzında anlatımları uzun tutun. Çok da abartmayın, kitabınızın ‘erotik yayınlar‘ rafında sergilenmesini istemezsiniz.

“Kalplere dokunan, heyacanlandıran, cayır cayır seks ve tutku dolu bu eser sizi büyüleyecek.”

Ekonomist

4. Düşmanları Unutmayın

Karakterlerinize bir düşman ya da birkaç düşman yaratın. Kitabınızın sonuna kadar çeşitli entrikalar ve hayal günücünüzle karakterlerinizi zor durumda bırakın. Bu zorlukların üstesinden birlikte gelirken aynı zamanda birbirleri arasındaki bağı güçlendirin. İki karakterden biri ölürse, bu aşıklar yaşamayaz hissini okuyucuya itinayla iletin.

Odasına çıktım, içim buruktu. Her zaman çalıştığı masasında değildi. Camın önünde dikilmiş, uzaklara bakıyordu. Evinin muhteşem bir ormanın içinde olması ve burada yaşıyor olması onun için ne büyük bir şans diye düşünüyordum. Yağmur yeni durmuş, batan güneşin ışıkları ıslak ağaçların yapraklarında küçük mücevherler gibi parıldıyordu, aynı onun gözleri gibi. Belki de son kez bu güzel manzarayı izliyordu. Birden içini çekerek arkasını döndü, yavaşça yanıma geldi ve yüzümü avuçlarının arasına aldı. O her dokunuşunda kalbimin attığını hissediyordum. Tanrım! onun bana tekrar dokunamayacak olması, onu göremeyecek olma ihtimalini düşünemiyordum. Gözlerimin içine bakarak:

- ‘Korkuyor musun?’ dedi. 

- ‘Hayır’ dedim.“

“Kütüphanenizde mutlaka bulunması gerken işte ‘o’ kitap.”

Hürriyet

5. Açık Kapılar Bırakın

Sanırım bitmişti, her şey yoluna girmişti diye düşünürken, yaklaştığını hissediyordum. Hava aniden kararmaya başlamıştı, etrafta hiç kimse yoktu. Hızlı adımlarla nefes nefese ilerlemeye çalışırken birden yalpalayarak yere düştüm. Avuçlarım soğuk karların içine girmişti. Kalkmak zorunda olduğumu biliyordum. Kendimi toparlayıp, hemen ayağa kalktım ve birden onun soğuk nefesini arkamda hissettim. Yaşıyordu ve intikam almak için geri dönmüştü.

SON

“Kitabınızda açık kapılar bırakın fakat yukarıdaki gibi sonlanacak açık kapılar bırakmayın. Bu okuyucularınızın size küfretmesi dışında hiçbir işe yaramaz. Bırakacağınız açık kapıları daha çok gelişme bölümünde verin, bu bölümde açıkta bırakacağınız olaylarla ilerde birkaç kitap daha yazabilirsiniz. Kitabınızın sonu kesinlikle mutlu, mesut bitmeli.

“Günde beş vakit okuyun.”

Zaman

Kaynak: http://ekonomist.co/2014/09/03/5-adim...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
6
2
0
0
0