Görüş Bildir
Haberler
4 SENE BOYUNCA BİRİKTİRDİĞİ ÇÖPLERİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

4 SENE BOYUNCA BİRİKTİRDİĞİ ÇÖPLERİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Semih Demiray
04.10.2016 - 10:06

4 SENE BOYUNCA BİRİKTİRDİĞİ ÇÖPLERİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız fotoğraf sanatçısı Antoine Repessé geri dönüştürülebilir çöplerini atmayıp evinde biriktirmeye başlaması sonucu 4 yıllık sürecin sonunda 70 metreküp civarında atık biriktirdi. Bu sayede insanların dikkatini geri dönüşüme çekmek için de harika bir fotoğraf çalışmasına imza attı.

Fransa'nın kuzeyindeki Nord-Pas-de-Calais bölgesinin Belçika sınırındaki en büyük şehri Lille menşeli fotografçı Antoine Repessé, geri dönüşümlü çöplerini atmaktan vazgeçti ve bunları evde biriktirmeye başladı. 4 sene sonra, ‘#365 Unpacked' adlı projesi için kullanılacak 70m3 çöp biriktirmişti.

Projenin amacına yönelik olarak kategorik bölünmüş1.600 süt şişesi, 4.800 tuvalet kağıdı rulosu ve 800 kg gazete birikmişti. “İşime estetik bir boyut katmak istedim” diye açıklıyor, “Çöp sınıflandırma tercihleri bir grafik efekt veriyor. Rahatsız edici bir şey çağrıştıran mükemmel bir görüntü üretmek için çalıştım.”

Düşünülerek düzenlenmiş bu imajlarda, görmezden gelmeyi tercih ettiğimiz birçok gerçek ile karşı karşıya kalıyoruz. ‘#365 Unpacked ‘, atık problemini görmezden gelmeye devam edersek neler olabileceğini gözler önüne seriyor: Tüketim toplumunun kötü sonuçlarının... İstenmeyen çöp yığınları ile birlikte Repessé, korku, suçluluk ve kaygıları koyulaştırıyor.

“Umarım projem değişim için ilham kaynağı olabilir. Sık sık ürettiğimiz atık miktarı hakkında bilgilendiriliyoruz ama fotoğrafların sözcüklerden daha etkili olabileceğini düşündüm.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın