Görüş Bildir
Haberler
4 Bakan Hakkındaki Önergeler Haftaya Kaldı

4 Bakan Hakkındaki Önergeler Haftaya Kaldı

adem kara
22.04.2014 - 16:44 Son Güncelleme: 22.04.2014 - 17:06

Tarihi Görüşme Haftaya Yapılacak

Eski bakanlar hakkındaki önergelerin görüşmelerinin Perşembe yapılması planlanıyordu. Ancak TBMM Danışma Kurulu'nda yapılan toplantının ardından, soruşturmalara ilişkin görüşmelerin haftaya bırakılmasına karar verildi.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında hem CHP, hem de Ak Parti önerge vermişti. CHP, her eski bakan için ayrı önerge verirken, AK Parti dört bakan için tek bir soruşturma önergesini TBMM'ye sunmuştu. hakkında verdiği 4 ayrı soruşturma önergesi ile AK Parti’nin eski bakanlarla ilgili bir soruşturma önergesi ayrı ayrı görüşülecek.

Ak Parti, CHP’nin önergelerini reddedip, kendi önergesini kabul ederek eski bakanlarla ilgili tek Soruşturma Komisyonu kurulmasını öngörüyor. Meclis İçtüzüğü uyarınca, Meclis Soruşturması açılıp açılmaması hakkında yapılacak görüşmelerin günü, önergenin verilişinden itibaren bir ay içinde görüşülüp karara bağlanacak şekilde, bir özel gündem halinde Danışma Kurulu’nun teklifi üzerine Genel Kurulca tespit ediliyor.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak görüşmelerin ardından, eski bakanlar hakkında Meclis soruşturması açılıp açılmamasına Genel Kurulca gizli oyla karar verilecek.

Posta

Kaynak: http://www.posta.com.tr/siyaset/17-ar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0