Görüş Bildir
Haberler
4.5 G SONRASI TÜRKİYE’DE İNTERNET KULLANICI SAYISI 50 MİLYONU GEÇECEK

4.5 G SONRASI TÜRKİYE’DE İNTERNET KULLANICI SAYISI 50 MİLYONU GEÇECEK

Aytug Topcu
18.12.2015 - 21:19

4.5 G SONRASI TÜRKİYE’DE İNTERNET KULLANICI SAYISI 50 MİLYONU GEÇECEK

Ülkemizde geçtiğimiz aylarda sonuçlanan 4.5 G ihalesinden sonra, internet ile ilgili olan herkesi  bir heyecan sardı. Yaşanan bu gelişme sonrası internet kalitemiz artacak ve çok daha hızlı bir internet deneyimini yaşayabileceğiz.

Peki nedir bu 4.5 G?

4.5G, kullandığımız 3G’ teknolojisinden, daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetidir.

3G ve 4.5 G arasında ki farka kısaca bir göz atalım:

                                                                               3G                                                                       4.5G

250 Mb. video yükleme süresi:                        347 sn.                                                                      40 sn.

2 Gb. video indirme süresi:                               780 sn.                                                                      50 sn.

1 mp3 şarkı indirme süresi:                               30 sn.                                                                         1 sn.

8 Gb. HD film indirme süresi:                          60 dk.                                                                        6.5 dk.

Mobil platformların ve internet altyapılarının gelişmesi sayesinde internet kullanıcı sayısı tüm Dünya’da her geçen gün artıyor. Türkiye’de yaptığı yatırımlar sayesinde internet kullanıcı sayısını arttırıyor.

eMarketer‘in yaptığı araştırmalara göre Türkiye’de her yıl yaklaşık 3 milyon yeni kullanıcı, internet ile tanışıyor. Yaşanan teknolojik gelişmeler, yapılan yatırımlar ve altyapılar sayesinde ise 2015 yılında 44.7 milyon olan internet kullanıcı sayımızın, 2017 yılı başında 50 milyonu geçmesi bekleniyor.

Tüm Dünya’da yapılan çalışmaların, özellikle internet.org gibi interneti olmayan lokasyonlara sağlanacak altyapı desteklerinin artması ile internet kullanıcı sayısı, kullanım alanları ve kullanım süreleri sürekli artacaktır. Gelişen bu sektörde çağın en popüler mesleklerinden birisi olan dijital girişimciliğe de ilginin artması muhtemel.

Kaynak: http://talender.com/4-5-g-sonrasi-tur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0