Görüş Bildir
Haberler
30'lu yaşlarda sizi endişelendirecek 11 düşünce

30'lu yaşlarda sizi endişelendirecek 11 düşünce

30'lu yaşlarda sizi endişelendirecek 11 düşünce

30'lu yaşlarınıza geldiğinizde herkes gibi sizin de endişeleneceğiniz bazı konular olacak. İşte bu 11 endişe 30'lu yaşlarınıza ulaştığınızda bir hayli kafanızı meşgul edecek.30'lu yaşlara gelmek hayatın dönüm noktalarından biridir. Bu yaşlarda kadınlar özellikle bazı endişeleri yaşamaya başlar. Uzmanlar tarafından 30'lu yaşlarda kadınların yaşadıkları ve hissettikleri endişeleri belirlediler.

1. Toplumsal baskı

30'lu yaşlarda her zamankinden daha fazla toplumsal baskıları hissedeceksiniz. Evlilik, çocuk, ev sahibi olmak gibi sabkılar olabilir. Ama siz kariyer sahibi olmak istiyorsanız, bu baskılara izin vermeyin. Toplumsal baskıları bir kenara bırakın ve nasıl mutlu oluyorsanız öyle yamaya devam edin. Bu bekletileri karşılamadığınız için mutsuz olmayın.

2. Ebeveynler ile vakit geçirmek

30'lu yaşlarda 'acaba ebebeynlere yeterince vakit ayırmıyorum' sorusu hep akla gelir. Bu yaşlarda aile ile yaşamak zordur. Onları sık sık arayarak, hafta birkaç saat yürüyüşler yaparak veya seyahatler planlayarak bu duygunuzu hafifletebilirsiniz.

3. İşinizi ilk plana koymak

30'lu yaşlarda işinizi hayatınızın ilk önceliği haline getirirseniz, ileride pişmanlık duyabilirsiniz. Bu dönemlerde para ve kariyer açısından önemlidir ama mutlaka arkadaşlarınıza ve dostlarınıza da vakit ayırın.

4. Olumsuz insanlarla vakit geçirmeyin

30'lu yaşlarda etrafınızda negatif insanlar olabilir. Onların sorunlarına yoğunlaşabilirsiniz. Bu kişilere fazla vakit ayırmayın ve sizi etkilemelerine müsade etmeyin.

5. Hiçbir şey için geç değil

30'lu yaşlarda insanlar zaman zaman 'bunun için yaşlıyım' düşüncelerine kapılır. Unutmayın, 30'lu yaşlar hayatın en güzel zamanıdır ve hiçbir şey için geç değildir. Bu düşünceleri 50'li veya 60'lı yıllarda düşünebilirsiniz. Hayatınızı değiştirmek ve içindeki çocuğu yaşatmak için en ideal yaştasınız.

6. Kendinizi önceliğinize koyun

Hayatın merkezine kendinizi koyun. Kendi ihtiyaçlarınız ve isteklerinize öncelik tanıyın. Bu dönemde başkalarının isteklerine göre hareket ederseniz, ileride pişman olabilirsiniz.

7. Sağlığınıza dikkat edin

30'lu yaşlar, kendinize bakmaya başlamanın yaşlarıdır. Evet henüz gençsiniz ama gelecek için sağlıklı olabilmek için beslenmenizi ve alışkanlıklarını yeniden gözden geçirin. Bu dönemde yapacağınız değişiklikler gelecekteki sağlığınızı etkileyecektir unutmayın.

8. Şansa bırakmayın

Bu yaşlar biraz da temkinli olmanız gereken yaşlardır. Hiçbir şeyi şansa bırakmayın.

9. Tasarruf ve yatırım

30'lu yaşlarda en çok hissedilen duygulardan biri de yeterli yatırım ve tasarruf edilmediği yönündedir. Bunun için bu dönemde emeklilik dönemleriniz için yatırım ve tasarruf yapmaya başlayın. Emekliliğin beklediğinizden daha çabuk geleceğini unutmayın.

10. Yolculuk yapın

Dünyayı mı gezmek istiyorsunuz? Görmek istediğiniz ülkeler mi var? Bu hayallerinizi gerçekleştirmenin tam zamanı. Unutmayın, yaşlılıkta seyahat etmek çok daha zor olacaktır,

11. Başkalarının ne düşündüğünü çok fazla önemsemeyin

Bu suçluluk duygusu her yaşta olabilir. Ama 30'lu yaşlarda kendini daha fazla hissettirir. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünü bilin ve düzeltilmesi gereken bölümleri düzeltin. Ama bu dourumu çok da fazla abartmayın. Sevdiğiniz insanlar size olduğunuz gibi kabul edecektir.

Kaynak: http://kadin.mynet.com/yasam/hayata-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın