Görüş Bildir
Haberler
28 Şubat Mağdurlarına KPSS Ayrıcalığı

28 Şubat Mağdurlarına KPSS Ayrıcalığı

adem kara
07.06.2014 - 11:02 Son Güncelleme: 07.06.2014 - 13:09

28 Şubat mağdurları kamuya KPSS’siz girecek

Hükümetin ‘ aşeron ve maden torba tasarısı’na, türbanlı 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili tartışmalı bir madde monte etmeye hazırlandığı iddia edildi. Buna göre tasarıya, 28 Şubat mağduru türbanlılara haklarını geri vermeyi amaçlarken ayrımcılığa yol açacak bir madde eklenecek.

Hürriyet’ten Nuray Babacan'ın haberine göre söz konusu madde şunu öngörüyor: 28 Şubat 1997’de üniversiteden sadece ‘kılık kıyafet’ nedeniyle atılan ve daha sonra çıkarılan afla üniversiteye dönüp mezun olan türbanlılar, kamuda işe girmek isterse yaş sınırına takılmayacak.

Ancak düzenleme, benzer dönemlerde düşünce veya inançları nedeniyle mağdur edilen diğer kişilere, sözgelimi solcu olduğu için fişlenip üniversiteden atılan öğrencilere benzer bir olanak tanımıyor.

‘Özel sınav sistemi’

Dahası, yeni düzenlemeden bu kişiler kamu hizmeti için diğer bütün vatandaşlara şart koşulan KPSS’ye de girmeyecek. Zira bu kişilere, ‘o dönemde girmek istedikleri’ kurumda yapılan sınav sistemi uygulanacak. Bu haktan yararlanmak isteyenler, YÖK’ten ‘Kılık kıyafet nedeniyle okuldan atıldığına’ dair belge alacak; müracat ettikleri kamu kurumlarında, adeta ‘özel sınav’a tabi tutulacak. Çünkü başvuracakları kurumlar, ihtiyaca göre yazılı ve sözlü sınav yapacak.

Yeni düzenlemenin öngördüğü şartlara uyan 50-100 kişi bulunduğu belirtiliyor. Hükümetin çıkardığı öğrenci affıyla okula dönüp eğitimini tamamlayanlar, kamu sınavına girmek için 40 yaş sınırına takılıp ikinci bir mağduriyet yaşadıklarını savunuyordu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/akp-28...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0