Görüş Bildir
Haberler
21. Malatya Fuarı & Uluslararası Kültür-Sanat Ve Kayısı Festivali Başladı

21. Malatya Fuarı & Uluslararası Kültür-Sanat Ve Kayısı Festivali Başladı

Malatya Bulvar
04.07.2013 - 00:17 Son Güncelleme: 04.07.2013 - 00:23

21. Malatya Fuarı & Uluslararası Kültür-Sanat Ve Kayısı Festivali Başladı

**•Vali Şahin: Malatya, yılda 10 dolayında fuar ve festivale ev sahipliği yapıyor. Bu, 750 bin nüfuslu bir şehir için azımsanmayacak bir rakamdır.

•Başkan Çakır: Düzenlemiş olduğumuz fuarlar çok çok önemli. Tarım fuarı, Yapı Dekorasyon Fuarı, Kitap Fuarı, bölge açısından da büyük önem taşıyor.

•TSO Başkanı Erkoç: Fuarlar, bir kentin gelişmesinde ve büyümesinde önemli roller üstleniyor.**

3 Temmuz Çarşamba günü saat 18.00'de Mişmişpark Fuar alanında düzenlenen açılış törenine Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tayvan Büyükelçisi James Chene ve eşi, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun, Başsavcı vekili A.Kadir Gündem, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, şirket genel müdürleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Malatya Belediyesi Mehter Takımının kısa bir konser verdiği açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı.

Nalçacı: Bölgenin en büyük karma fuarı

İlk olarak konuşan Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, 21. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük karma fuarlarından birisi olduğunu belirterek, bu yıl bu fuara 1'i yurt dışı, 22'si il dışı olmak üzere toplam 125 firmanın katıldığını söyledi.

Bu yıl fuara katılımın yüksek olmasının Malatya Fuarı'nın merkez olması adına kendileri için gurur verici bir olay olduğunu belirten Nalçacı, 3-7 Temmuz tarihleri arasında Malatya Fuarı'nın yanısıra düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali çerçevesinde, mahalleler arası futbol turnuvası, yemek ve tatlı yarışmaları, motor yarışları, sahne gösterileri, konserler, havai fişek gösterileri gibi etkinliklerinin olduğunu söyledi. Nalçacı başta vatandaşlar olmak tüm Malatya'yı fuar ve festival etkinliklerine katılmaya davet ederek, esnaf ve işadamlarından da işyerlerinde kayısı ikram etmeleri ricasında bulundu.

Erkoç: Kayısı Festivalinden Fuarlara dönüştük

Daha sonra konuşan TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç ise fuarın hayırlı olmasını dileyerek, uluslararası boyutta daha fazla yer alması temennisinde bulundu. 21 yıldır aşkla ve heyecanla bugünlere gelindiğini belirten Erkoç, özetle şunları söyledi: 'Kayısı festivalinden fuarlara dönüştük. özellikle fuarların bir kentin gelişmesinde ve büyümesinde ciddi roller üstlendiğini biliyoruz. İşte Malatya'nın son yıllardaki bu etkinliğiyle özellikle tarım ve kültürel anlamda yapılan fuarlar, Malatya'yı belli bir yere taşımıştır. Malatya bu etkinliklerle de bazı kentlere ışık tutmaya başlamıştır. 21. yüzyıla hedef koyan Türkiye'nin bu hedefe ulaşması için fuarların bu anlamda ciddi roller üstlendiğini bilmekteyiz.

Malatya son yıllarda bu etkinliklerle adını sıkça bahsettiren bir kent konumuna geldi. Organize sanayi bölgesi içerisinde fuar ve kültür merkezi oluşturmak için gerekli adımların atılması gerektiğini düşünmekteyiz. Fuarları daha kapsamlı bir hale getirmek Malatya'nın bir görevi olmalı. Malatya Büyükşehir psikolojisini de arkasına alarak, 250 civarındaki işletme sayısıyla ciddi anlamda üreten ve ürettiğini de dünya pazarında satmaya hazırlanırken, fuarların ne denli önemli olduğunu bilmek gerekir. Bu fuarın organizasyonunda emeği geçen, başta belediye başkanımız olmak üzere, herkese teşekkürlerimi sunuyorum.'

Çakır: Temel amaç; Malatya'yı cazibe merkezi haline getirmek

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada 21. Malatya Fuarı'nın verimli geçmesi temennisinde bulunarak, bugünün Malatya için önemli bir gün olduğunu söyledi.

Temel amaçlarının Malatya'yı bölgenin incisi ve cazibe merkezi haline getirmek olduğunu belirten Başkan Çakır, bunu sağlamak için Malatya'nın birçok dinamiğinin olduğunu kaydetti. Malatya'yı tek başına bir yere taşımanın mümkün olmadığını belirten Çakır, Malatya ekonomisinin gelişmesi bakımından, sanayi yatırımları için altyapılarının hazırlanmasının temel görevleri olduğunu, şehircilik anlamında da düzenli ve planlı bir şekilde büyümesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Başkan Çakır özetle şunlara değindi: 'Bugüne kadar yapmış olduğumuz önemli altyapılar, fiziki yatırımların yanında sosyal ve kültürel anlamda şehri bütün bu dinamikleri ile birlikte bir araya getirmek gerekiyor.

Düzenlemiş olduğumuz fuarlar çok çok önemli. Tarım fuarı, Yapı Dekorasyon Fuarı, Kitap Fuarı, bölge açısından da büyük önem taşıyor. Fuarlarımıza başta Sayın Valimiz olmak üzere katkı veren esnaf odalarımız, Ticaret ve Sanayi Odamız ve diğer kişi ve kuruluşların sahip çıkmaları bizlere önemli bir güç veriyor.'

Tanınmış sanatçılar halkla buluşacak

Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali etkinlikleri ile ilgili bilgiler de veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 'Festivalimiz kapsamında ülkemizin tanınmış sanatçıları halkımızla buluşacak. Festival boyunca çeşitli sosyal faaliyetler, yarışmalar olacak.' dedi.

Vali Şahin: Tüm Malatyalıları kutluyorum

Son olarak konuşan Vali Vasip Şahin, Malatya'nın 10 dolayında fuar ve festivale ev sahipliği yaptığını belirterek, bu rakamın 750 nüfuslu bir şehir için azımsanmayacak bir rakam olduğunu söyledi. Şahin, 'Bu aslında Malatya'nın nüfus hacmine oranla ne kadar yüksek potansiyele sahip olduğunu gösteriyor, kendine ne kadar güvendiğini gösteriyor. Dolayısıyla Malatya bu yükün altına girmiş ve başarıyla kalkmış bir il olarak, büyükşehiri hakeden bir il olarak, ekonomide, sosyal ve kültürel alanda ülkemizi layıkıyla temsil etme iddiasındadır. Ben tüm Malatyalıları kutluyorum. Bugün açılacak olan fuarla birlikte festival organizasyonu bütün Malatyalıları sıla ile buluşturma, biraraya getirme, birlikteliğini pekiştirme anlamında önemli bir fonksiyon icra etmektedir.

Fuar ve festivalle birlikte ilimizde önemli bir hareketlilik sağlanmaktadır. Bu bile büyük bir başarıdır. Malatya sadece burada değil, tarihinin, kültürünün ve sosyal dokusunun oluşturduğu birikimlerle başka alanlarda hem Türkiye genelinde, yeni yeni de dünyada kendini kabul ettirmiş bir ildir. Çıkardığı işadamlarıyla, siyasetçileriyle, sanatçılarıyla, bilim adamlarıyla Malatya kendini iyi ifade edebilmiş bir ildir. Biz yönetenler olarak, bize düşen bu potansiyelin farkında olarak, Malatya'yı doğru bir şekilde kalkındırabilmektir. devraldığımız bu bayrağı bizden sonrakilere daha yüksek bir şekilde teslim etmektir. bunu da sizlerin desteğiyle başaracağız' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından kurdele kesilerek standlar gezildi.

Kaynak: http://www.malatyasonhavadis.com/yere...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın