Görüş Bildir
Haberler
2013 Top-10 En İyi Android Rom

2013 Top-10 En İyi Android Rom

Philodoks Net
25.03.2014 - 19:21 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 19:33

2013 Top-10 En İyi Android Rom

Android rom yüklemek için android root yetkinizin olması gerektiğini hatırlatmakla yazımıza başlasak hiç fena olmaz. Bildiğiniz üzere root yaptıktan sonra kullanıcıların istedikleri ilk şeyler arasında özenerek yükledikleri program ve uygulamaların bir yedeğini aldıktan sonra yeni bir işletim sistemi yüklemek oluyor. Resmi android rom ile pek mutlu olmayan kullanıcılar, programcıların özel olarak geliştirdikleri ve özelleştirdikleri “android custom rom” ile işlemlerine devam etmeyi tercih ediyorlar. Bilmeniz gereken bir diğer güzellikte Android en iyi romlar listesini de sizlere burada vermeye çalışacağımızdır. Android telefonlara rom yüklemek biraz riskli olsa da, sonuçlarını gördüğünüzde sizler de çok memnun kalacaksınız. Android pc üzerinden de yükleyebileceğiniz, aynı zamanda da android işletim sistemi zip dosyası olarak hafızasına atarakta android rom yükleme gerçekleştirilebilmektedir. Android romları indirmek bedavadır. Bunlar için hiçbir ücret ödemenize gerek yoktur. Android rom nasıl yüklenir? sorunuza da cevaplar bulabileceğiniz bu makalede, hem en iyi android rom listesini kolaylıkla organize edebilecesiniz. Böylelikle tonlarca Custom ROMs arasından kendinize ve cihazınıza uygun en iyi sistemi seçebileceksiniz. Şimdi Top-10 Android Rom listemizi bereber inceleyelim. Sıralamamız hakkında karşıt veya hem fikirleriniz var ise, bizlerle bu yazının altında yorumlarınız ile katkıda bulunabilirsiniz.

CarbonROM yepyeni romların başında gelmektedir. AOKP 4.2.2 üzerine kurulmuş bir custom romdur. Yeni özellikleri arasında Paranoid Android ve AOKP’nin birleştirilmesinden oluşmasıdır. Ayrıca PIE gibi, resmi olmayan Voodoo ses sistemi sağlayıcısı gibi, kilit ekranı seçenekleri gibi inanılmaz özelliklerle gelmektedir. CyanogenMod Chronus saat eklentisi, özelleştirilebilir donanım ve yazılım tuşları da yine bu romla sizlerle buluşuyor.

CarbonROM Yükleyebileceğiniz Cihazların Listesi

Samsung Galaxy S3 (d2att, d2spr, d2tmo, d2vzw, d2usc, d2mtr, d2cri, i9300)

Samsung Galaxy Note 2 (i605, i900, t0lte, n7100)

Samsung Galaxy Nexus (maguro, toro, toroplus)

Samsung Galaxy Note International

Samsung Galaxy S2 International

Nexus 4

HTC One X International

HTC One S

Nexus 7

Nexus 10

Samsung Infuse 4G

Bu da başka bir özel romdur. Yenilenmiş özellikleriyle dikkat çeken Vanilla RootBox, üç ana Rom’un birleştirilmesinden oluşturulmuştur. Bu Romlar CM (CyanogenMod), AOKP ve Paranoid’tir. Vanilla RootBox indirmek istiyorsanız, resmi sitelerini kullanabilirsiniz.

Vanilla RootBox Yükleyebileceğiniz Cihazların Listesi

Galaxy Nexus (Sadece Maguro)

Nexus 4

Nexus 7

Galaxy Note 2 (N7100, L900, i605)

Samsung Galaxy S2 (I9100, I9100G)

Samsung Galaxy S3 (I9300, I747, T999, I535)

SlimBean rom diğerlerinin aksine özellikleri azaltılarak, hıza ve sadeliğe önem verdiğini vurgulamıştır. Resmi android versiyonundan bile daha küçük boyuttadır. Volt düşürme, işlemci hızı yükseltme gibi seçekleri de olan bu harika ROM neredeyse tüm android cihazlar için versiyon üretmiştir. Biz burada sadece en belli başlı olan cihazların isimlerini vermekle yetineceğiz. SlimBean rom indirmek için, yine geliştiricisinin sitesini ziyaret etmeniz gerekecektir.

SlimBean Yükleyebileceğiniz Cihazların Listesi

Nexus 4

Nexus 10

Nexus 7 & Nexus 7 3G

Galaxy Nexus (Maguro, Toro ve Toroplus)

Nexus S & Nexus S 4G

Galaxy S3 (I9300, d2att, d2tmo, d2spr, d2vzw)

Galaxy Note INT & Galaxy Note AT&T

Xylon da bir diğer özelleştirilmiş romdur. AOSP üzerine kurulmuş olan bu rom, FNV, Cyanogenmod, AOKP, TeamBaked ve Paranoid Android romlardan birçok özellik olarak oluşturulmuştur. Eğer iyi batarya ömürlü ve hızlı bir telefonsa ihtiyacınız bu romu tercih edebilirsiniz. Bu Android ROM şimdilik sadece Nexus 4 için indirilip kurulabilmektedir.

Genellikle olduğu gibi CodeFirex de AOKP ROM’udur. Ancak bununla beraber Cyanogen Mod kendinden birşeyler de katmıştır. Bunlara ek olarak Linao gcc4.7.3 toolchain özelliklerini de taşımaktadır. Yağ gibi kayan geçişleri ile birçok cihaz için yüklenmeyi bekleyen CodeFireX’i denemelisiniz.

CodeFireX Yükleyebileceğiniz Cihazların Listesi

Nexus 4

Galaxy Nexus (Maguro, Toro)

Nexus 7 & Nexus 7 3G

Galaxy S3 (d2vzw)

LG Optimus G

Kendiniz gelişmiş, en yeni android rom hangisidir? diye soruyorsanız, kesinlikle Euroskank custom romu indirip hemen denemelisiniz. Yenilenmiş CyanogenMod özelliklerini içeren bu android rom ile iyi zaman geçirebileceğinizden emin olabilirsiniz. Ayrıca resmi romlardan da birsürü özellik bulunan aynı zamanda da custom rom özellikleri bulunduran bu sade romu deneyerek iyi bir kullanıcı keyfi yaşayacağınızı düşünüyoruz.

EuroSkank Yükleyebileceğiniz Cihazların Listesi

Nexus 4

Nexus 7

Galaxy S3 (i9300, d2att, d2spr, d2tmo, d2vzw)

Galaxy Nexus (Toro, Toroplus, Maguro)

Nexus 10

Transformer TF300T

Pac CyanogenMod 10.1, AOKP, Paranoid Android ve diğer ünlü romların en güzel ve kullanışlı özelliklerinin birleştirilmesinden oluşturulmuştur. Tablet UI şekline de kolaylıkla dönüştürülebilen bu harika ROM, tüm özellikleri aktif olarak kullanıcıya sunabilmektedir.

PAC All in One Yükleyebileceğiniz Cihazların Listesi

Nexus 4

Galaxy Note 2

Galaxy S2

Samsung Galaxy Nexus

Açılımı Android Open Kang Project olan AOKP, Android custom Rom dünyasının en önemli ve en ünlüsüdür. 2011 kasım ayında Ice Cream Sandwich ile çalışmalarını başlatan takım, günümüzde telefonların en ince ayrıntılarına kadar özelleştirme imkanını kullanıcıya sunmaktadır. Ayrıca tüm özellikleri ve Rom’un kendisi de bedava olarak indirilebilmektedir. Led uyarı sistemlerinden, performans ve CPU hızına kadar birçok ayarı özelleştirmenize imkan tanımaktadır. Binlerce hayranı olan bu ROM, resmi sitelerinden bedava indir tuşuna basarak indirilebilmektedir.

AOKP Yükleyebileceğiniz Cihazların Listesi

Nexus 4

Motorola Droid 3

Motorola Droid 4

Motorola Droid Bionic

Motorola Droid Razr

Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Note 2

Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S3

HTC One XL

Android cihazlara ilgisi olan herkesin duyguğu, işittiği, hatta en azından bir iki özelliğinden haberdar olduğu bir romdur CyanogenMod. Geliştiricileriyle uzun yıllar markette olan bu harika rom, seneler geçtikçe çok daha iyi işler çıkartıyorlar. Ayrıca bir diğer özellikleri de hep bir adım önde olmayı sevmeleridir. Hem daha fazla özellik, hem de her cihaza uyumluluk her Rom da olmayan niteliklerdendir. Tonlarca cihazı buraya listelemektense, sizlere belli başlı cihazları sıralamayı tercih ettik. Eğer cihazınız için CyanogenMod indirmek istiyorsanız, resmi geliştiricilerinin sitelerini ziyaret ederek, cihazınıza uygun olanı yükleyebilirsiniz.

CyanogenMod Yükleyebileceğiniz Cihazların Listesi

Nexus 4

Nexus 7

Nexus 10

Galaxy Nexus (Maguro, Toro, Toroplus)

Galaxy S3 (I9300, d2att, d2tmo, d2spr, d2vzw, d2cri, d2mtr, d2usc)

Samsung Galaxy Note 2 (all variants)

HTC Incredible 4G LTE

HTC One X

Motorola Xoom & Motorola Xoom 3G

Samsung Epic 4G

Nexus S & Nexus S 4G

En yeni Rom, şuan için Paranoid Android diyebiliriz. Android 4.2.2 kaynak kodu üzerine kurulmuş olan bu custom işletim sisteminde Pie, her uygulama için ayrı renk, her uygulama için ayrı ppi, tablet/phablet ve telefon arayüzleri ve daha fazla özellik yer almaktadır. Eğer siz de güçlü bir android rom istiyorsanız muhakkak denemelisiniz. Paronoid Android rom indirmek için, geliştiricilerinin web sayfasınızı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Paranoid Android Yükleyebileceğiniz Cihazların Listesi

Nexus S

Nexus 7

Nexus 4

Nexus 10

Galaxy Nexus (Maguro, Toro, and Toroplus)

Galaxy S3 (i9300, d2tmo)

ASUS Transformer TF700T

Eğer siz de daha hızlı bir işlemci, daha uzun ömürlü batarya ve daha birçok özelleştirilecek özelliği android cep telefonu ve tabletlerinize uygulamak istiyorsanız, Rom yüklemek gerekecektir. Bunun için öncelikle cihazınızda root yapmanız gerekmektedir. Cihazınıza root attıktan sonra indireceğiniz dosyaları SDCARD içersine attıktan sonra Recovery Mode üzerinden işletim sisteminizi yükleyebileceksiniz. Yukarıda saydığımız romları tercih ederseniz, çok daha kolaylıkla yardım bulabilirsiniz. Rom yüklerken tüm riskler kullanıcıya aittir. Ancak tüm adımları iyi takip ettiğinizde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Philodox.Net tüm okuyucularına iyi günler diler.

Kaynak: http://philodox.net/top-10-en-iyi-cus...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın