Görüş Bildir
Haberler
1 Litre Yakıt İle 100 Km Yol Teknolojisi

1 Litre Yakıt İle 100 Km Yol Teknolojisi

Pchocasi
14.06.2014 - 20:20 Son Güncelleme: 14.06.2014 - 20:38

Volkswagen Teknoloji’yi araçları ile birleştirerek Dizel Hibrit otomobilini ilk kullanıcısına teslim etti.

Gün geçtikçe ilerleyen Teknoloji ile birlikte otomobillerde yeni donanımlara sahip olarak araçlarına çeşitli eklemeler ve tasarımlar gerçekleştiriyorlar. Volkswagen’in bu amaç uğruna tasarlamış olduğu minimum yakıt tüketimi sağlayan yeni otomobili XL1 ilk sahibine teslim edildi.

Dizel Hibrik olarak yakıt tüketimine sahip olan otomobilin, Almanda’ya yaşayan DR. Christian Malorny oldu. Beyaz dış tasarıma sahip ve siyah iç mekan giydirmeleri bulunan otomotil, 1 litre yakıt ile birlikte 100 kilometre yol yapabiliyor.

“ELEKTRİKLİ VE TURBO DİZEL MOTOR”

Mükemmel bir verim akışı sağlayan Volkswagen XL1, diğer otomobillere açıkçası fark atıyor. Sadece elektrik gücü ile çalışan araç 50 kilometre gitme kapasitesine sahip olan otomobil, 0.8 litre çift silindire sahip turbo dizel motordan 5.5 kWh lityum iyon pilden gücünü alıyor.

“7 VİTESLİ TEKNOLOJİ”

Otomobilde toplam 7 vites olduğu gibi, DSG şanzıman ile birlikte gelen bu iki kişilik otomobil, maksimum 120 litre yakıt deposuna sahip.

Volkswagen XL1, Almanya’da satışa sunulacağı gibi, sadece 250 adet üretimi gerçekleştirilecek. Piyasa satış fiyat ise 110 bin euro olarak belirlenmiş durumda.

Kaynak: http://www.pchocasi.com/1-litre-yakit...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın