Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay Mehmet Ali Şahin'e 'Cemaatin İmamı'nı Sordu

Yargıtay Mehmet Ali Şahin'e 'Cemaatin İmamı'nı Sordu

adem kara
10.01.2014 - 16:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yargıtay İmamı'yla Bilgi İlgili İstendi, Şahin 'Haftaya Göndereceğim' Dedi

Yargıtay Başkanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den 'Yargıtay'ın imamı' iddialarına ilişkin elindeki bilgi ve belgeleri istedi.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in 'Yargıtay’ın İmamı’nı biliyoruz' sözlerinin ardından harekete geçti. Kurul, 6 Ocak’ta Şahin’e bir yazı göndererek bilgi ve belge istedi.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Şahin’in açıklamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılık, suç duyurusu değerlendirdi ve görevsizlik kararıyla Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu’na gönderdi. Kurul da Şahin’den yazı ile bilgi istedi. Şahin’den gelecek yazı ışığında Kurul, önümüzdeki günlerde kararını açıklayacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Mehmet Ali Şahin'den gelecek yanıt üzerine konuyla ilgili araştırma da boyut kazanacak. İddialara konu kişinin Yargıtay üyesi olması halinde olayı araştırmak üzere en kıdemli ceza dairesi üyesi atanacak.

Kıdemli üye, araştırma yaparak ön raporunu hazırlayacak. Olayın ciddi bulunması halinde konuyla ilgili soruşturma açılması için yine Yargıtay üyeleri arasından bir muhakkik (soruşturmacı) belirlenecek.

Muhakkik üye, şikayet konusuyla ilgili tüm delilleri toplayacak, isterse şikayetçiyi, tanığı dinleyecek ve olayın sübuta erip ermediğini araştıracak.

Muhakkik üyenin raporuna göre, olayın gerçekleştiğine karar verilmesi durumunda Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu toplanacak. Şikayete konu olayın kişisel suç içermesi halinde dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulunda incelenecek.

Görevden kaynaklı bir suç işlendiği kanısına varılırsa şikayete konu üyeyle ilgili Yüce Divan yargılaması gündeme gelebilecek.

HAFTAYA GÖNDERECEĞİM

Bu arada Karabük'te bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'Yargıtay'daki cemaat imamı' açıklaması üzerine Yargıtay'ın elindeki bilgi ve belgeleri istemesiyle ilgili, 'Bildiklerimi önümüzdeki hafta yazıyla Yargıtay Başkanlığı'mıza takdim edeceğim. Yargıtay Başkanlığı'mız gizli damgalı bir yazıyla bana gönderdi. Ben de yine aynı şekilde gizli damgalı bir yazıyla düşüncelerimi ve bildiklerimi aktaracağım' dedi.

'HER ŞEY HUKUK SINIRLARI İÇİNDE CEREYAN ETMELİ'

DHA'nın haberine göre Şahin , Bakırköy Başsavcı Vekilliği'ne atanan Zekeriya Öz'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın soruşturmaları durdurması için kendisine iki tanıdığını gönderdiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:

'Doğrusu bu tartışmalardan üzüntü duyuyorum. Bir yargı mensubunun, bir savcımızın bu tür tartışmaların odağında yer almış olması, eski bir Adalet Bakanı olarak beni son derece üzüyor. Türkiye 'de yargı deyince hukuk gündemde olmalı. Her şey hukuk sınırları içerisinde cereyan etmeli. Son zamanlarda çok tartışmalar var. Şu anda Türkiye'nin gündemi adeta yargı bazlı hareket ediyor. Türkiye'nin bir an önce buradan uzaklaşmasını diliyorum.'

Radikal.com.tr - 

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/meh...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0