Görüş Bildir
Haberler
'Uzasa İşi Karıştıracağız' Demişti: Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Tepkilere Neden Olan Sözleri Hakkında Konuştu

'Uzasa İşi Karıştıracağız' Demişti: Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Tepkilere Neden Olan Sözleri Hakkında Konuştu

FreiGeist
14.08.2019 - 14:39

Hükümet ve Türk-İş'in, 2019-20 kamu işçisine yapılacak zammı görüşmek için bir araya geldiği görüşmede, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt'a söylediği sözler gündeme damgasını vurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fox TV'nin haberinde, Türk-İş Başkanı Atalay'ın "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" dediği duyuluyordu. 🎥

Atalay'ın bu sözleri söylerken mikrofonu eliyle kapattığı görülüyordu.

Atalay'ın bu sözleri söylerken mikrofonu eliyle kapattığı görülüyordu.

Ayrıca videoda Atalay'ın Bakan Selçuk'a 'a 'Tarım Bakanlığı geçicilerini çözeceğim diye söyle buradan sen' dediği anlar da yer alıyordu.

Fox Tv'ye konuk olan Atalay, tepkilere neden olan sözleri hakkında açıklamalarda bulundu. 🎥

İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Atalay, ilgili görüntülerin ekrana yansıması ardından 'Hükümete yakın bir duruş mu sergiliyorsunuz, buradaki cümlenizi anlatır mısınız?' sorusunu şöyle yanıtladı:

'Şimdi ben 65 yaşındayım. 30 senedir milletin önündeyim. Sizin bu haberinizden sonra birileri dedi ki 'Türk-İş işçiyi sattı' yani hükümet 17 kişiye balyayla para verdi. Türkçesi bu, ben anlatayım sizin anlatmadığınızı. Yani hükümet geldi bize dedi ki 'Sana şu menfaati sağlayacağım, altına imza at. Yahut hükümet geldi bizi tehdit etti... Gerçekten alakası yok. 

Olay şu: Sözleşmeyi zaten imzalayacağız, bir problem yok. Esas benim problemim taşeron ile ilgili. Sayın bakan rakamları söyledikten sonra, ben canlı yayında yokum. Söylediğimi sağımdaki, solumdaki herkes duyuyor. Canlı yayın devam etse diyeceğim laf şuydu; Taşeronla ilgili meseleyi halledemedik. Binlerce taşeron içisi bununla ilgili müjdeli bir haber beklerken, kötü bir haber verdik.'

Sunucu İlker Karagöz'ün 'Şimdi o zaman o cümlenin öncesi ve sonrası bu muydu?' sorusu üzerine Atalay şöyle devam etti:

Öncesi bu, sözleşmeyi imzalamak için oturmuşum oraya. bakan bana diyor ki 'Bir şey söyleyecek misin? Ben 'hiç söyleyecek bir şeyim yok' dedim. Ne söyleyeceğim? Söylersem sözleşmenin gündeminden çıkacağız. Yani konu kamu işçilerinin sözleşmesinden çıkacak, taşeron meselesine gelecek. Orada gündem sözleşme. Ama taşeronla ilgili derdimi anlatma imkanım yok benim. Canlı yayından sonra bakan gidiyor. Biz canlı yayına filan girmiyoruz. Şimdi bu haber yani günah, yazık, ayıp...'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Orada anlatmak istediğim konu taşeron"

"Orada anlatmak istediğim konu taşeron"

Atalay sözlerine şöyle devam etti:

'Ben burada EYT'yi de konuşuyorum, taşeronu da konuşuyorum, Kaz Dağları'nı da konuşuyorum, tank-palet de konuşuyorum, çocuk işçiliğini de konuşuyorum. Orada anlatmak istediğim konu taşeron. Ben zamla ilgili imza atıyorum zaten, orada bir problem yok. Ben de ne konuşacağım orada? O evvela bilinsin. 

Grev yapmamızı istenler var, eylem yapmamızı isteyenler var. Tabir-i caizse bize kıspeti giydirip diyorlar ki güreşin. Onlar tribünde oturuyorlar. Onların bir para kaybı yok, ekonomik sıkıntıları yok. Grev niçin yapılır? Hak almak için yapılır. İş olsun diye grev yapılmaz. 

Atalay'ın 'Memur arkadaşlarımızla ilgili sözleşme bitsin, öbür sendikalarla ilgili sözleşme bitsin, benimle böyle konuşmazdınız' demesi üzerine Karagöz 'Onlar bu seviyede bir oran alamayacaklar mı?' diye sordu. Türk-İş Başkanı 'Hayır öyle demem, öyle demem. İnşallah bu seviyeyi geçerler. Geçtikleri zaman deriz ki iyi yaptınız. Benim burada durmamın bir anlamı yok. Haberiniz olsun o zaman.'

İkinci görüşmede hükümet 5+4 teklif etmiş, Türk-İş "Teklifin kabul edilecek bir yanı yok" demişti.

Kamudaki yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020'deki ücret zammının belirlendiği Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikincisinde hükümet, 3 bin 500 liradan az alan kamu işçisinin ücretinde 60 lira artış, tüm işçilere 2019'un ilk 6 ayı için %5, ikinci 6 ayı için %4 zam önermiş, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay 'Teklifin kabul edilecek bir yanı yok' demişti.

12 Ağustos'ta hükümet ile Türk-İş, bu yıl için yüzde 8+4 zam oranında anlaşmıştı.

Türk-İş, ücreti 3 bin 500 TL'nin altındaki işçiye 150 TL iyileştirme, tüm işçilere bu yıl için yüzde 8+4, 2020 için 3+3 ve enflasyon farkı oranında zam yapılacağını duyurmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
138
17
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eren Ağgül

Gelmişsin 65 yaşına hala koltuk sevdası peşindesin.Adam gibi bu kabul edilemez desene

red-factor

Ya bırak işçiyiz biliyoruz işte. Sendikaların hiçbiri güvenilir değil.

ufukdiyoki

İşçileri mağdur edici kararlara imza atmak için kaç para maaş aldığını da söyleseymiş.