Görüş Bildir
Haberler
"Türkiye Yabancı Futbolcu Mezarlığına Dönecek"

"Türkiye Yabancı Futbolcu Mezarlığına Dönecek"

Batuhan
09.01.2015 - 15:05

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Dr. Yakup Aslan, Futbol Federasyonu’nun yeni yabancı kararıyla Türkiye’nin yabancı futbolcu mezarlığına döneceğini savundu.

Sezonun ilk yarısında takım olarak ortaya koydukları futboldan memnun kalmadığını ifade eden Aslan, “Kötü oynuyoruz kesinlikle. Trabzonspor’a yakışmayan futbol oynuyoruz ama çok iyi olsalar bile rakiplerimizin puan kaybedecekleri maçlarda hakem devreye girdi. Hakem hataları canımızı sıkıyor, bizi perişan ettiler. Fenerbahçe, Beşiktaş’a 8-9, Galatasaray’a 4 puan çıktılar. Bizim ise en az 6 puanımızı çaldılar. Nasıl bir adalet bu. Yabancı sayısını belirlemeden önce adaleti tesis etmek lazım.” dedi.

14 yabancı kararının federasyonun kendi aklıyla alınmış bir karar olmadığını öne süren Aslan, “Federasyona akıl öğreten orada bir takım adamlar var. Bu ülkede federasyona yol çizen bir takım kulüpler var. Federasyondakilerin kendi aklıyla hareket ettiklerine inanmıyorum. Çünkü bir sene içerisinde 3-4 defa karar değiştirilmez. Bu kadar çok karar değiştiriliyorsa ya bu insanlar bilmeden, iyi analiz etmeden, doğru dürüst olaya vakıf olmadan iş yapıyorlar. Bu çok kötü bir durum. Ya da başkalarının aklıyla hareket ediyorlar. Her ikisi de Türk futbolu için yazık bir durumdur. Geçen sezon 5’ten yukarı olmaz dendi, şimdi hepten serbest. Bu nedir Allah aşkına.” diye sordu.

Alınan karara yerli kulüpler yasası diyenleri anlamadığını da belirterek Türk futboluna yazık edildiğini düşündüğünü söyleyen Aslan, şöyle devam etti:

“Bir de buna ‘yerli kulüpler yasasıdır’ diyenler var. 11 yabancı oynattığınız zaman yerli futbolcuyu niye alsın. Kendi alt yapılarından göstermelik olarak futbolcuları profesyonel yapacak ve A takım alacaklar. Çok cüzi paralar verecekler.

Onlar da A takımda olmanın hazzıyla seslerini çıkartmayacaklar. Büyük oranda kadrolarını yabancılarla dolduracaklar ve Türkiye yabancı futbolcu mezarlığına dönecek.”

Kararın tek iyi tarafının yerli futbolcuların pazarı düşürme ihtimali olduğunu dile getiren Aslan, “Yerli futbolculara gerçekten çok uçuk fiyatlar veriliyor. Bunlar kulüpleri de zor durumda bırakıyor. Ama hiç olmazsa para Türkiye’de kalıyor, yurt dışına çıkmıyor. Şimdi döviz ihraç edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Yabancı futbolcu transferine özellik şartı getirilmesi gerektiğini söyleyen Aslan, “Milli olma, Avrupa’da belli kulüplerde oynama gibi şartlar getireceksin. Yabancılarda bir koşul konsaydı o zaman bu kararı alanlara samimiler, gerçekten Türk futbolunun kalkınmasını istiyorlar derdim. Hiçbir koşul yok, istediğin yabancı oyuncuyu getir. Bu uygulama ile kulüplerin yapacağı usulsüzlükler de artacak.” diye konuştu.

14 yabancı kararının Türk futboluna bir katkısının olacağına inanmadığını da vurgulayan Aslan, '“Kesinlikle katkısı yok, zararı var. Koşul koysalardı faydası olabilirdi. Kaliteli, özellikli yabancı şartı koysalardı belki faydası olabilirdi. Milli olacak, Avrupa’da belli takımlarda oynayacak gibi belli bir standart konsa Avrupa kupasındaki başarılara etkisi olabilirdi. Kaliteli yabancılar Türk gençlerine de bir şey öğretebilirdi. Bunlar yok. O zaman neyin kalitesini, nasıl artıracağız. Kadroyu 11 yabancıdan oluşturduğun bir yerde, Türk futbolcu kendi yerel takımında oynayamadığı zaman milli takımda nasıl oynayacak ve başarılı olacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Cihan

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0