Görüş Bildir
Haberler
"Şampiyon Kalmak Şampiyon Olmaktan Zor"

"Şampiyon Kalmak Şampiyon Olmaktan Zor"

Fatih
02.06.2014 - 22:32

"Şampiyon Kalmak Şampiyon Olmaktan Zor"

Galatasaray Liv Hospital'ın tecrübeli oyun kurucusu Carlos Arroyo playoff ve final serisine dair açıklamalarda bulundu.

Beko Basketbol Ligi'nin finalinde Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacak olan Galatasaray Liv Hospital'ın yıldızı Carlos Arroyo, büyük final öncesi Galatasaray resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Playoffun ilk maçından sonra yükselen bir performans sergilemesi hakkında Arroyo 'Ben bahanelerin arkasına sığınan bir insan değilim. Beşiktaş'a karşı ilk maçta karşılaşmanın başında daha agresif olmalıydım, kötü bir günümdeydim ve ritmimi bulamamıştım. Takım arkadaşlarım da benim oyunda olmadığım dönemde gayet başarılı bir performans sergiliyordu. Bazen oyun istediğiniz şekilde gelişmeyebilir. Ben her sahaya çıktığımda elimden gelenin en iyisini vermek isterim ama tabii ki bu her maçta gerçekleşmeyebiliyor. Böyle durumlarda, sabırlı kalmanız ve konsantrasyonunuzu kaybetmemeniz gerekir. O maç tamamen hafızamdan silindi ve sanki on yıl önce gerçekleşmiş gibi. Bir maç biter bitmez sıradaki maça odaklanmanız gerekir. O maçtan sonra ise her şey tamamen değişti. Önüme bakıp diğer maçlarda takımıma daha faydalı olmaya konsantre oldum. İkinci maçla birlikte takım olarak yaptığımız şeyi en iyi şekilde yapmamız gerekiyordu ve günün sonunda da ne mutlu ki o seriden galip ayrıldık ve bir üst tura yükseldik' dedi.

'Kazanmak benim için çok önemli'

Finale yükseldiğimiz maçta attığı kritik üçlüğün ardından ailesine dönüp mutluluğunu paylaşan Arroyo 'Kazanmak konusunda her zaman çok kararlı olmuşumdur ve bu benim için çok önemlidir. Bunu bir baskı olarak görmüyorum ancak hem bireysel hem de takım olarak omuzlarınızda çok fazla yük olduğunda ve bunu başardığınızı hissettiğinizde ister istemez bir rahatlama oluşuyor. O maçı kazanmayı fazlasıyla istiyorduk ve o basketle de bu amacımıza fazlasıyla yaklaşmıştık. O anda yapabileceğiniz tek şey gülümsemek. Kariyerimde bir şeyler başardığımda bana verdiği yetenekten dolayı önce Allah’a sonra da daima yanımda oldukları için aileme çok büyük şükran duyarım. O andaki gülümseme de bir rahatlama ve mutluluğun bir dışa vurumuydu diye düşünüyorum' şeklinde konuştu.

'Şampiyon kalmak zor'

Maçlardaki reaksiyonların önceki senelere göre daha tutkulu olmasına dair Arroyo 'Her sene bir öncekinden daha zordur, şampiyonluğa giden yol çok zorlu bir yol. Özellikle de geçtiğimiz senenin şampiyonu ünvanıyla oynamak daha da zordur. Şampiyonluğu kazandığınızda öncelikle diğer takımlar sizi yenebilmek adına kendilerini daha iyileştirmeye çalışırlar. Bu tabii ki size duydukları saygının da bir göstergesidir ancak bilirsiniz ki bir sonraki sezon önceki sezondan çok daha zor olacaktır. Tabii ki amacımıza ulaşmak adına konsantrasyonumuzu yitirmemeliyiz ve kazandığımız başarıyı korumak adına da elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Her sene daha da zordur fakat benim adıma da daha fazla anlam kazanır. Şampiyonlar kazanmaya odaklanırlar ve hepimizin bunu idrak etmesi gerekiyor. Sadece bu da değil, bu sene takımda geçen sene bulunmayan bir çok yeni oyuncu var. O yüzden de bu aslında hepimiz için yepyeni bir sene ve bu takımla da play-off döneminde ve özellikle de maçın kritik anlarında bir arada kalmamız çok önemli. Bunun kolay olmayacağını hepimiz biliyoruz. Bazı anlarda duruma göre iki kişiyi birden savunmanız, bir top için yere atlamanız gerekebilir. Kazanmak adına bunları yapmamız ve her şeyden önemlisi bir takım olarak bir arada kalabilmemiz çok önemli' diyerek ifade etti.

'Taraftar için en iyisini yapmaya çalışıyorum'

Son olarak taraftarlara da mesajlarını ileten Arroyo 'Galatasaray ve taraftarları için en iyisini yapmaya çalışıyorum ancak ileride ne olur gerçekten şu an bunu söylemek çok zor. Kontratımın şartları gereği, kulüple sezon sonunda oturacağız ve gelecek sene ne olacağına dair görüşeceğiz ve buna göre ortak bir karar vereceğiz. Ben kendi adıma en iyi kararı vermek zorundayım, keza kulüp de aynı şekilde gelecek adına en iyi kararı vermek isteyecektir. Neler olacağını sezon sonunda göreceğiz. Şunu söylemek istiyorum, şüphesiz, kariyerimin ve hayatımın en iyi iki senesini burada geçirdim. Burada beni her ne koşulda olursa olsun destekleyen taraftarlara çok müteşekkirim' cümlesiyle sözlerini tamamladı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/tbl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın