Görüş Bildir
Haberler
Sağlıkçıları Hedef Alan Zonguldak Valisi Tepkilerin Odağında

etiket Sağlıkçıları Hedef Alan Zonguldak Valisi Tepkilerin Odağında

'Sağlıkçıların kendilerini korumayarak yük olduklarını' söyleyen Zonguldak Valisi Erdoğan Beştaş, gelen tepkilerin ardından özür diledi. Vali Beştaş'a başta Türk Tabipler Birliği olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarından, muhalefetten ve sosyal medyadan yoğun tepki var. Vali Beştaş istifaya davet ediliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak Valisi Erdoğan Beştaş, dün düzenlediği basın toplantısında kentteki 567 pozitif vakadan 137’sinin sağlıkçı olduğunu söyleyerek, şu açıklamayı yaptı:

 'Her türlü tedbir alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular. Bunun da artık azalacağını varsayıyoruz. Onlar bizim kahramanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar ama yeteri kadar dikkatli olmayınca sıkıntı yaşıyoruz.'

Sağlık çalışanlarından özür diledi

Sağlık çalışanlarından özür diledi

Vali Bektaş, gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada amacının sağlık çalışanlarını üzmek olmadığını savunarak 'Açık yüreklilikle özür diliyorum' dedi. Beştaş şunları kaydetti:

'17 Nisan tarihinde valilikte düzenlenen basın toplantısında ilimizle ilgili Pandemi konuları konuşulmuş, olayın geldiği aşama, alınması gerekli önlemler, yapılan çalışmalar, aksayan hususlar, olayın kökenleri ve etkenler konuşulmuş, kamuoyundaki tereddütler giderilmeye çalışılmıştır. Bu çerçevede sağlık çalışanlarımızın kendilerini koruyamamalarından kaynaklı husus da gündeme gelmiş bu konunun çözümü için de yapılacaklar açıklanmıştır. Konuşmanın basına yansımasıyla konuşmada sağlık çalışanlarımızı, kastı aşsa da üzecek, yanlış anlamaya uygun ifadelerin telaffuz edildiği ortaya çıkmıştır. Tabii ki konunun asıl sahibi sağlık camiasını üzmek gibi bir kasıt asla söz konusu değildir. Herseye rağmen bu sıkıntılı günlerde sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum.'

"Yaşanan hayal kırıklığı sözlerimize yansıdı"

"Yaşanan hayal kırıklığı sözlerimize yansıdı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Olağanüstü bir dönemden geçildiğini ifade eden Vali Beştaş, şöyle devam etti:

'İlimizin de bu tabloyu çok şiddetli yaşadığı ortadadır. Pandemide ülke geneli ölüm oranının, yoğun bakımdaki hasta sayısının üç katı rakamlarla ilimizde karşı karşıya kaldık. Buna rağmen bütün kamuyu seferber ederek, vatandaşımızı ciddi sınırlamalara zorlamışken, sayın Sağlık Bakanımızın açık beyanına da yansıdığı şekliyle izolasyonda % 99’uk bir başarıyı yakalayarak tabloyu nerdeyse olumluya döndürmüşken, sağlık çalışanlarımızın özellikle son dönemde kendilerini koruyamamaları nedeniyle, tabloda istenen iyileşmenin sağlanamaması ile yaşanan hayal kırıklığı maalesef sözlerimize yansımıştır.

Konunu bu çerçevede değerlendirilmesini ilgililerden bekliyor, bu mücadeleyi sırtlayan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu görevlisi arkadaşlarıma ve STK temsilcilerimize, basın mensuplarımıza, yoksunluklara sabreden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.Biraz gecikmeli de olsa bu işi başaracağımıza umudumuz tamdır.'

Genel Sağlık İş Sendikası istifa çağrısı yaptı

Genel Sağlık İş Sendikası istifa çağrısı yaptı

Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız valiyi istifaya davet ederek, şunları söyledi: 

'137 sağlık çalışanına Kovid- 19 tanısı konulmasının sebebi sosyal mesafeyi koruyamadıkları için değil, kişisel koruyucu ekipmana ulaşamamalarındandır. Bu tablo; yeterli kişisel koruyucu ekipman sağlanamamasının, sağlık çalışanı açığının giderilememesinin, sağlık çalışanlarına yaygın test uygulanmamasının sonucudur.'

Bacaksız, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da çağrıda bulunarak, valinin 137 sağlıkçının koronavirüse yakalandığı açıklamasını hatırlattı: 

Zonguldak Valisinin açıkladığı bu rakamlar, Kovid- 19 ile mücadelede en yüksek risk grubunda olan sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipman eksikliklerinin bir an önce giderilmesi ve sağlık çalışanlarına yaygın test yapılması gerektiği konusundaki çağrılarımızın ne kadar hayati olduğunu da gözler önüne sermiştir.”

Türk Tabipler Birliği de Vali Beştaş'a tepki gösterdi 👇

CHP'li Demirtaş: "Valinin kendisi Zonguldak'a yük"

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Vali Beştaş'a tepki gösterdi. Demirtaş, 'Sağlıkçılar bize yük oldu diyen valinin kendisi Zonguldak için yüktür...Sürecin başından bu yana halk sağlığı için fedakarca çalışan ve canını ortaya koyan sağlık kahramanlarını ihmal, dikkatsizlik ve durumu anlamamakla suçlamak devlet adamlığına yakışmaz' ifadelerini kullandı.

CHP'li Özkoç: "O koltukta bir dakika durmaması lazım"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özköç da Zonguldak Valisi'ne tepki gösterdi. Özkoç, 'Salgının ilk gününden beri ön cephede, yeterli imkanlar sağlanamamasına rağmen virüsle savaşan sağlıkçılarımız virüsün yayılmasından sorumluymuş.Yazıklar olsun, Zonguldak gibi kritik bir ilde o koltukta bir dakika durmaması lazım' dedi.

İYİ Partili Andican: "Nasıl bir densizlik ve aymazlıktır"

Aynı zamanda doktor olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Valiye sert sözlerle yüklendi. Andican  Zonguldak Valisi'nin sözlerini hatırlatarak, 'Canları pahasına virüsle savaşanları yük olarak tanımlamak nasıl bir densizlik, nasıl bir aymazlıktır? Evet Bay Vali, Eğer millete yük olan bir liyakatsizlik abidesi görmek istiyorsanız aynaya bakın' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak Valisi Beştaş'a sosyal medyadan yoğun tepki var...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
90
26
6
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökçe Begüm

Ne konuşmayı bilirler ne yönetmeyi...siz ne boka yararsınız ki! Asıl sizler bu milletin omuzlarında leş bi yüksünüz...

Muhammed Gungor

Fedakarlık yapan sağlık çalışanlarından nasıl bahsediyor salgın irana kadar gelmişken sınır kapısını haftalarca açık tutanlara söylesene iktidara çatmaya yem... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Suçlayacak kimseyi bulamayınca sağlıkçılara sarmak :D Bunun sonraki aşaması "Virüsün yerleşeceği proteini taşımasalardı insanlarda".Ulan bırakın şu siyaseti ... Devamını Gör