Görüş Bildir
Haberler
"Re-birth" En İyi Performans Ödülü'nü Aldı

"Re-birth" En İyi Performans Ödülü'nü Aldı

Damla Aktan
16.11.2016 - 01:23

"Re-birth" En İyi Performans Ödülü'nü Aldı

Goethe Enstitüsü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen SinemaDans Ankara film festivalinde 'En iyi Performans' ödülünü alan 'Re-birth' filmi, en derin karanlıklara rağmen umut ışığını yeniden doğurmanın yollarını arıyor.

Film, şu anda dünya olarak yaşanan bir buhranın, savaş ve mülteci sorunlarıyla yüzleşen tüm mağdurların, küçücük bir çatlaktan yeşeren bir tohum gibi yaşama tutunma yolunu ve yeniden doğuşu bulmanın hikayesini anlatıyor. 

Re-birth, dansçı Gonca Gümüşayak tarafından yönetilmiş ve performansı da yine kendisi tarafından gerçekleştirilmiş. Filmin senaryosu ise Polonya'da The Grotowski Institute ve Studio Matejka destekleriyle gerçekleştirilen atölye çalışması esnasında şekillenmiş.

Bir savaş muhabirinin savaş sırasında çektiği bir kadın fotoğrafından esinlenilmiş filmin sinopsisinde diyor ki: 'Duvarda bir resim asılı: Resmin içinde bir kadın, kadının karnında bir bebek, bebek daha doğmamış. Ben o bebeğim.”

Çekim ve üretim aşaması Polonya'da gerçekleştirilen kısa filmin montajı ise Türkiye'de Deniz Demir tarafından tamamlanmış.

İşte o film: Re-birth

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın