Görüş Bildir
Haberler
"Ne Zaman Evleniyorsun?" Sorusuyla Muhatap Olanların Çok İyi Bildiği 15 Şey

"Ne Zaman Evleniyorsun?" Sorusuyla Muhatap Olanların Çok İyi Bildiği 15 Şey

Borgen
09.07.2016 - 13:48

Ahir zamanlardan bu yana insanlığın en büyük üç belası; savaş, kıtlık ve 'Ne zaman evleniyorsun?' sorusudur. Her fani bünyenin mutlak bir gün tadacağı bu yürekleri büzüştüren, alında ter biriktiren, bünyeye ateşler salan soruyu görmüş geçirmiş olanların mevzu hakkındaki engin tecrübelerinden yararlanmakta fayda var. Verdiğin hiçbir cevabın yeterli gelmediği, 'manitam var takılıyoruz' gibi yanıtların zinhar zikredilemediği, insanı mahçup ve kabahatli hissettiren bu evlerden ırak sorunun artık uzmanı olmuş muhataplarından adeta bir ders niteliğinde içerik ile sizlerleyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Ne zaman evleniyorsun?" sorusu ile zaman ve mekandan bağımsız olarak her an, her yerde muhatap olabileceklerini bilirler. "Ne zaman evleniyorsun?" sınır bilmez ve engel tanımazdır.

2. Bu sorunun illa ki karşına çıkacağını bildiğinden bayram gezmeleri, akraba ziyaretleri, düğün dernekler zehir olur. "Ne zaman evleniyorsun?" gidilen istikamette pusuda beklemektedir.

3. "Ne zaman evleniyorsun?" en beklemediğin anda gelir. Adeta sırtın dönükken atılmış bir mızrak gibidir, son anda sesi fark edip arkanı dönersin ve kalbine saplanır...

4. "Ne zaman evleniyorsun?" sorusuna maruz kalmak için sevgilin, sözlün veya nişanlın olması gerekmez. Günlerini manastıra kapanmış rahibe hayatı yaşarak geçiriyor bile olsan seni bulur.

Arkasından gelecek olan 'Bi görüştüğün, konuştuğun da mı yok?' serzenişi kaçınılmazdır.

5. "Ne zaman evleniyorsun?" sorusunu soran bir erkekse kaş göz yapar, hafifçe bıyık altından gülümser çünkü bu soru aynı zamanda "Düzenli seks hayatın ne zaman başlıyor ehiehi" anlamındadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Konunun oraya nasıl geldiğini anlamazsın bile. Makroekonomik gelişmelerin istihdam üzerindeki etkisi konuşulurken bir anda "Eee sen ne zaman evleniyorsun yeğenim" sorusu ortamda belirebilir.

7. Soruyu duymamazlıktan gelmek hiçbir fayda sağlamaz. Özellikle yaşlı teyzeler bu husustaki ısrarları ile yıkılmaz birer kale gibidirler.

8. Bu soruya verilen hiçbir cevap karşı tarafı tam manasıyla tatmin etmeyecektir. 04.09.2018 günü saat 3'te Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde gibi net bir cevaptan başkası ile mutlu olmazlar.

9. "Ben evlenmeyi düşünmüyorum" cevabı seçenekler arasında bile değildir. İsterseniz bekarlık üzerine tüm kutsal kitaplara el basmış olun o malum soruya bu yanıtı vermek söz konusu bile değildir.

10. Olur da büyük bir hata edip "Evlenmeyi düşünmüyorum" derseniz evliliğin faziletleri üzerine bitmek tükenmek bilmez bir nutuk dinlersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Bakalım, kısmet..." cevabı nispeten mevzuyu savuşturmaya yarasa da çok da güvenmemek gerekir. "Sen önce bi niyetlen, çabala, sonrasını Allah'a havale et" diye karşı atak gelebilir.

12. Bu lanet soruya maruz kaldığınızda varsa şayet sizden büyük evlenmemiş bir akrabayı gündeme getirmek genelde olumlu sonuç verir.

Sinsice ihaleyi bir başkasına yıkar, bir köşede dinleyici moduna geçebilirsiniz.

13. "Ben toplamda 12 çifti evlendirdim evladım" diyen teyzeden götüm götüm uzaklaşılması gerektiğini herkes bilir.

14. Evlenseniz dahi bir süre daha yaşlı akrabalar aynı soruyu sormaya devam edebilir. Böyle durumlarda "Güç bende artııııık" diyerek alaycı bir bakışla gereken cevap artistik bir şekilde verilir.

15. "Ne zaman evleniyorsunn?" sorusundan önce "Okul ne zaman bitiyor?" sorusunun geldiğini, sonra ise "Çocuk ne zaman?" sorusunun geleceğini bilirsiniz.

Bu bilinç sizi akrabaların yanında sinirleri alınmış, daima mekanik bir biçimde gülümseyen ve ezberlenmiş cevaplar veren bir insansı robota dönüştürmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Kendi evliliğinden bıkmış bir akraba çıkıp da "Evlenip de ne yapacan yeğenim boşver, bekarlık sultanlıktır" diye mevzuya dalarak size can simidi atabilir. O ki ne yüce bir akrabadır, akrabaların şahıdır, şahbazıdır. Kraldır be kral!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
59
22
9
7
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Donnie Darko

İban numaramı vereyim 20 bin gönderdiğin gün evleniyorum başka sorusu olan varsa düğünümde tam altın takacaksanız sorarsınız dedim, pişman değilim -.-

Pasif Kullanıcı

20 bin tl ye hayatını yakmak ? :D

Pasif Kullanıcı

hep soylemek istemisimdir ,,size ne amina koyim benim evlenmemden? herkes kendi hayatina baksin"

Katilice

Cevap Sanane amk