Görüş Bildir
Haberler
'NATO Ege'de Faaliyetine Bugün Başlıyor'

'NATO Ege'de Faaliyetine Bugün Başlıyor'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, insan kaçakçılığıyla mücadele için Ege'de görev yapan NATO gemilerinin görev sahasının bugünden itibaren genişleyeceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile NATO Ana Karargahı'nda düzenlediği ortak basın toplantısında, “Mülteci sorununda çabalarımızı artırma kararı aldık” dedi. 

NATO gemilerinin artık Türkiye ve Yunanistan'ın kara sularında da görev yapacağını söyleyen Stoltenbeg, NATO'nun mülteci botlarını geri çevirmek gibi bir görevi olmayacağını, amaçlarının insan kaçakçılarını engellemek olduğunu belirtti.

NATO’nun Türkiye sınırındaki çalışmalarını arttıracağını da ifade eden Stoltenberg, “Patriot bataryaları ile Türkiye’nin hava savunmasını güçlendireceğiz” şeklinde konuştu. 

İlk kuvvetler geçen ay gönderilmişti

İnsan kaçakçılığı ile mücadeleye destek amacıyla NATO’ya bağlı ilk gemiler Şubat ayı ortaların Ege Denizi’ne gönderilmişti.

Stoltenberg, Rusya’nın askeri varlığının Suriye’deki insani krizi arttırdığını da söyledi.

Davutoğlu ise yaptığı konuşmada, “Rusya’nın bölgedeki askeri varlığı DAEŞ ile mücadele için değil” dedi. 

İttifak içinde dayanışmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Rusya’nın hava saldırılarının artması mülteci sayısını arttırdı” diye konuştu. 

“Ateşkes var ama insani sorun bitmedi” diyen Davutoğlu, “DAEŞ, PKK, YPG Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit ediyor” şeklinde konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu AB-Türkiye zirvesine ilişkin olarak ise 'Yeni sığınmacıların geçmesine engel olmak için, AB-Türkiye bağlarını sıkılaştırmak için yeni bir öneri sunduk' dedi.

DHA, CHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Ulan sırf insanların Avrupa'ya geçmesini önlemek üzerine mi gitti NATO .Bullshit.

Pasif Kullanıcı

Patriot bataryaları çok iyi bir haber