Görüş Bildir
Haberler
Muammer Güler: ‘Aday Olmayacağım’

Muammer Güler: ‘Aday Olmayacağım’

ATKN
09.02.2015 - 10:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında adı geçen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan sonra, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler de 7 Haziran’daki genel seçimde aday olmayacağını açıkladı.

AK Parti Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmayacağını açıkladı. Güler, yaptığı yazılı açıklamada, 2011'de Mardin Milletvekili seçildiğini ve 2013 yılında da İçişleri Bakanlığı görevinde bulunduğunu hatırlattı.

Kendisinin ve oğlunun da isminin yer aldığı 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarından dolayı bakanlıktan istifa ettiğini belirten Güler, “Bu suretle de başta kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, partimizi ve doğrudan AK Parti iktidarını hedef alan bir darbe teşebbüsünde bulunulmuştur. Bu süreçte, kendi isteğimle bakanlık görevinden ayrıldım ve hakkımda Türkiye Büyük Millet Meclisince soruşturma komisyonu kurulmasını talep ettim” dedi.

Güler, AK Parti’ye ve onun ilkelerine daima bağlı kaldığını belirterek “Bundan sonraki siyasi çalışmalarımı, aynı inançlar doğrultusunda ve parlamento dışında sürdürmek amacıyla; önümüzdeki milletvekili genel seçiminde aday olmayacağım” diye konuştu.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında ismi geçen dört bakandan Zafer Çağlayan da daha önce 7 Haziran 2015'te yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağını açıklamıştı.

Açıklama yapmayan iki bakandan Egemen Bağış, AK Parti tüzüğündeki üç dönem kuralına takıldığı için seçimde aday olamayacak. Ancak Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar’ın önünde tüzük engeli bulunmuyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0