Görüş Bildir
Haberler
'Kardeşime Fazla Güvendim' Diyen Nevşin Mengü'den Açıklama: 'Büyük Bir Gazetecilik Hatası Yaptım'

etiket 'Kardeşime Fazla Güvendim' Diyen Nevşin Mengü'den Açıklama: 'Büyük Bir Gazetecilik Hatası Yaptım'

Batuhan
21.03.2018 - 11:54 Son Güncelleme: 21.03.2018 - 16:25

Kardeşinin 'gözaltına alınıp dövüldüm' açıklamasının doğru olmadığı ortaya çıkan Nevşin Mengü konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Mengü 'Bu sefer, hata yaptım, hem de büyük bir hata yaptım. Kendi canımdan kanımdan kardeşime fazla güvendim. Söylediklerini yeterince sorgulamadım. Her zaman haber yaparken yaptığım gibi kaynağı didik didik didiklemedim. Hata benim.' dedi.

Twitter hesabından “Ölecek gibi hissettim” başlığıyla yazılı açıklama yayınlayan Mengü, hayatında haber yazarken hep ince eleyip sık dokuduğunu aktardı.

İşte Mengü'nün o yazısı 👇

İşte Mengü'nün o yazısı 👇

‘Bu defa büyük bir hata yaptığını’ söyleyen Mengü, kardeşine fazla güvendiğini, söylediklerini yeterince sorgulamadığını ifade etti. Kardeşinin olmamış bir şeyi olmuş gibi aktarmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden gazeteci, “Ben büyük bir gazetecilik hatası yaptım” diye yazdı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Gazeteci Nevşin Mengü’nün kardeşi avukat Burak Mengü, geçen cumartesi günü kimlik ve gözaltı kararı gösterilmeksizin sivil ekiplerce gözaltına alındığını, daha sonra da dövülerek İstanbul’un Ümraniye ilçesinde boş bir araziye bırakıldığını iddia etmişti.

İşte Burak Mengü'nün attığı o tweet

Kardeşi Burak Mengü’nün iddialarını kişisel Twitter hesabından paylaşan gazeteci Mengü, şikayetçi olduklarını bildirmişti.

Kamera kayıtları gerçeği ortaya çıkardı

Kamera kayıtları gerçeği ortaya çıkardı

Mengü, gazetedeki köşesinde de daha önce kardeşinin emniyette işkence gördüğünü öne sürerken, kardeşi kaçırılma iddiasına ilişkin şikayetini geri çekmiş, hakkında ‘suç uydurmak’ tan işlem yapılmıştı. Ayrıca kamera kayıtları da Burak Mengü’nün doğru söylemediğini ortaya koymuştu.

Nevşin Mengü de yaşanan gelişmeler ardından şu paylaşımı yapmıştı

Mengü'nün bugünkü yazısı sonrası ise sosyal medyadan kendisine destek mesajları geldi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
505
282
170
45
22
20
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Hatasını kabul etti değil, kabul etmek zorunda kaldı. İşinize gelince hüsnüzan, gelmeyince suizan. Azıcık objektif olun

Murat Ercelik

Bunda alkışlanacak ne var anlamadım sen birine suç at sonra ayyyyy pardon yeeeaaaaa de. İlerle...

Murat Ercelik

Bu arada böyle emojilerle sadece destekler nitelikte koyulan Tweetler ile falan algı yönetimi yaptığınızı falan mı sanıyorsunuz aydın doğancılık mı oynuyors... Devamını Gör