Görüş Bildir
Haberler
"Kanırta Kanırta Şampiyon Olduk"

"Kanırta Kanırta Şampiyon Olduk"

Fatih
23.02.2014 - 22:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ve Söz Aykut Kocaman'da!

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman yaklaşık bir yıllık sessizliğini bozdu.

İşte Kocaman'ın açıklamaları;

'Futbol benim hayatım. Her ne kadar takım çalıştırmıyor olsam da dışarıda kalmam mümkün değil. Zihinsel olarak çok yorulmuştum ayrılma kararımda bu oldukça etkili oldu. Ayrıldıktan sonra iki ay kadar kendime, dostlarıma ve aileme zaman ayırdım. Önümüzdeki sezondan itibaren yeniden takım çalıştırmayı düşünüyorum.

Ayrıldıktan sonra kendime zaman ayırmak istediğim için gelen teklifleri kabul etmedim. Çok değerli tekliflerdi her biri için tekrar teşekkür ediyorum. Zaten Fenerbahçe'den yoruldum diyerek ayrıldıktan sonra bir başka takımda çalışmam doğru olmazdı. 29 yıl boyunca aralıksız çalıştım böyle bir durumdan sonra tatili hak ettiğimi düşünüyorum.

Hatalarımla yüzleşiyorum. Hata yaptığım zaman geçmişe dönüp şu noktada hata yapmıştım diyebiliyorum bu konuda gocunmam. Çok hata yaptım, bundan sonra da yapacağım. Fenerbahçe tarihinin en bunalımlı döneminde çalıştım bunun göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Son sene Avrupa Ligi'nin de etkisiyle hem ben hem de ekibim kendimizi çok geliştirdik. Bugüne kadar Fenerbahçe'ye zarar vermemek adına sustum. İnsanların sağduyusuna her zaman güvendim, koşu mesafesi ve bilimsel çalışmaya her zaman inandım. Yaptığımız işe inandım ve anlatma gereği duymadım. Yapmam gereken iş yapmaktı ben de bunu yaptım.

Fenerbahçe'deki esas amacım rakibi hem koşu kalitesiyle hem de fizik gücüyle alt etmek isteyen bir takım yaramaktı ve bunu %70 oranında başardığımıza inanıyorum.

Takım özellikle son dönememimizde fazlasıyla gelişmişti. Benfica maçının ilk yarısında iki önemli oyuncumuz sakatlandı. Üç önemli oyuncumuzu zaten götürememiştik. Çok yazık oldu.

Fenerbahçe'nin önümüzdeki 10 yılın yedi veya sekiz seferinde Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkabilmeli. Beşiktaş veya Galatasaray'da çalışmam zor çünkü kabul edileceğimi düşünmüyorum. İşler kötü giderken fazla kredi tanınmaz öyle bir durumda.

Son iki yılda saha içinde kalmadım. Zaten Fenerbahçe teknik direktörlüğü saha içinde kalmanın mümkün olmadığı bir alan. Fenerbahçe'ye yaşatılanların haksızlık olduğuna inandım ve bunun sözcülerinden biri olmaya çalıştım. Yapılanların Fenerbahçe'ye ve Fenerbahçe Başkanına yapılan bir komplo olduğunu sürecin ikinci gününde fark ettim.

Beşiktaş ve Galatsaray'ın da aralarında olduğu 16 takımı kanırta kanırta yendik. Asla puan pazarlığı yapmadım Fenerbahçe puan pazarlığı yapmaz.

Ligin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde sert bir lig bizi bekliyor. Fenerbahçe için hassas bir dönem bizi bekliyor.

Galatasaray'da hiç beklenmedik bir değişiklik oldu. Mancini büyük bir futbolcuydu ve çok güçlü bir antrenörlük kariyerine sahip ama burası farklı bir ülke, biraz doğu biraz batı. Mancini'nin işi pek kolay değil. Galatasaray'ın içeride oynanacak Fenerbahçe maçına kadar yarışta olacağına inanıyorum.

Beşiktaş Türk futbolunun genel kaosunun içerisinde belirsizliklerin daha hakim olduğu bir kulüp. Ligin ikinci yarısında en organize oynamaya çalışan takım onlar ama onların problemi de stadyum ekiği ve kadro derinliği'

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0