Görüş Bildir
Haberler
'HDP'ye Saldıranlar Ülkücü Değil'

'HDP'ye Saldıranlar Ülkücü Değil'

Dün gece ateşe verilen HDP Alanya binası

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkü Ocakları tarafından Genel Başkan Olcay Kılavuz imzasıyla yayınlanan açıklamada, HDP binalarına yönelik saldırılarla Ülkü Ocakları'nın bir ilgisi olmadığı belirtilerek, 'Bir gazete binasına saldırıp kendisini ülkücü olarak göstermeye çalışan ahlaksız güruhun kurumumuzla bir ilgisi bulunmamaktadır' denildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, bu eylemlerde ülkücülerin tespit edilmesi durumunda haklarında gereğinin yapılacağını söyledi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, dün yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yaptı. 

HDP binalarına yönelik saldırılarla kendilerinin ilgisi olmadığını söyleyen Kılavuz, “Bir gazete binasına saldırıp orada ülkücü harekete ait sembol ve simgeleri kullanarak kendisini ülkücü olarak göstermeye çalışan ahlaksız güruhun kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

'Ülkü Ocakları hiçbir provokasyona alet olmamıştır, olmayacaktır' ifadelerini kullanan Kılavuz, HDP binalarına yönelik saldırıları tasvip etmediklerini belirtti.

"Sahaya çıkmamış olsaydık kontrolsüz tepkiler olabilirdi"

"Sahaya çıkmamış olsaydık kontrolsüz tepkiler olabilirdi"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, HDP binalarına saldıranların ülkücüler olmadığını söyledi. Al Jazeera’ye konuşan Yalçın, bu eylemlerde ülkücülerin tespit edilmesi durumunda haklarında gereğinin yapılacağını söyledi.

'Dün sahaya çıkmamış olsaydık kontrolsüz tepkiler olabilirdi' diyen Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu protesto yürüyüşüne iki ilke ile; bayrak taşınması ve en küçük bir taşın dahi fırlatılmaması şartıyla izin verdiğini söyledi.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0